Јестива историја: Житарице

Општеобразовна редакција припремила је десет епизода посвећених историјату културе исхране. Више од пуке животне потребе и гастрономије, серијал акцентује друштвену улогу хране у људском животу.

Зашто треба јести житарице и како направити укусна јела од њих? Због чега је важно натапати их пре конзумирања? Шта су све од житарица пре 7.000 година правили становници данашњег локалитета Борђош у близини Новог Бечеја? Какву су све намену имале житарице у доба винчанске културе? Враћамо ли се исхрани наших предака?
Уредник серије: Александра Даничић
Водитељи емисије и сценаристи: Драгана Даничић и Танис Имшировић
Монтажа: Владимир Јовић
Режија: Ивана Стивенс

реприза, 21. фебруар у 03:05 и 11:05

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара