Ватерполисти углас: Бронза је огроман успех

Ватерполо репрезентативци Србије оценили су да бронзана медаља освојена на Олимпијским играма у Пекингу представља огроман успех, али да и даље жале што су у мечу са САД пропустили велику шансу да се пласирају у финале турнира.

  

"Некима од нас ово је, највероватније, последња утакмица за репрезентацију. У договору са млађим играчима, који ће још дуго играти за државни тим, договорили смо се да се опростимо на прави начин, да све што можемо оставимо иза себе и на сву срећу смо успели у томе", казао је Вујасиновић.

Он је нагласио да је Србија у мечу за треће место данас победила изузетно добру Црну Гору и да је ово било једно од најтежих такмичења на којима је учествовао.

"С обзиром на наше игре и на конкуренцију ово је за мене била најтежа Олимпијада. Имали смо велику шансу да стигнемо до финала, али је нисмо искористили. После пораза од САД било нам је јако тешко да се саберемо и да размишљамо о утакмици, али је свако од нас појединачно дао све од себе, па смо на крају постигли велики успех", казао је Вујасиновић.

Капитен српског тима нагласио је да је ово било веома дуго и врело лето за наш ватерполо тим.

"Неки од играча су на припремама провели и по три и по месеца, На првенству Европе освојили смо сребрну медаљу, а злато у Светској лиги. Овде, међутим, нисмо могли да ухватимо прави ритам, а то је јако битно на овако великим такмичењима. Није нас оптерећивало то што су други очекивали медаљу од нас и то није био разлог слабијих партија на Играма. Једноставно пуно тога нам није полазило за руком, видело се од почетка да не можемо да пробијемо, да јако лоше играмо, али смо ипак показали снагу и освојили медаљу," закључио је Вујасиновић.

Голман српског ватерполо тима Слободан Соро нагласио је да је екипа показала да може да се избори са свим проблемима.

" Успели смо да се изборимо са свим проблемима и када су нас сву отписали, посебно, после оне полуфиналне утакмице и свега што се издешавало после тога и победимо јаког противника. Након несрећног случаја са Ацом, ипак, смо успели да скупимо снаге и да победимо", рекао је Соро.

Чувар мреже нашег државног тима навео је да, ипак, остаје жал за пропуштеним финалом.

"Сигурно је да сам срећан, али остао је жал за пропуштеним финалом и киксом против Американаца. Сада, међутим, желим да размишљам једино о медаљи, добро смо играли у одбрани и реванширали се на неки начин Црногорцима за пораз у Малаги. Показали смо свима у Србији колико вредимо и да ни један притисак који постоји није довољно снажан да нас сломи", истакао је он.

Један од искуснијих у нашој екипи Вања Удовичић навео је да је ово још једна велика победа српских ватерполиста.

"Некад је боље са такмичења отићи као трећи, него као други. Драго ми је због младих играча што су ово доживели и освојили медаљу на Олимпијским играма. Морам да кажем да је ово медаља за Данила Икодиновића и Слободана Никића, јер су они саставни део екипе, а потом и Александра Шапића и Дениса Шефика, али првенствено за прву двојицу. Жао ми је што нису овде, што нису могли да присуствују такмичењу и желим им брз опоравак," казао је Удовичић.

Најмлађи члан српског државног тима Филип Филиповић, такође је истакао важност данашње победе.

" Сигуран сам да нисмо ни свесни колико је ово велика победа за нашу земљу. Мислим да смо овом победом показали нешто, а шта је то нешто, нека остане под знаком питања", мистериозан је био Филиповић.

Живко Гоцић тврди да је дуел са Црном Гором био можда и најузбудљивији меч у његовој каријери.

"Можда је ово најузбудљивија утакмица у мом животу, зато што смо пре почетка сусрета остали без двојице играча, а током сусрета смо брзо остали без још двојице чланова прве поставе. Утакмица је била веома тешка од првог тренутка до последње четвртине. Играли смо веома добро у одбрани и то је кључ наше победе. Ово је још један велики успех нашега тима", рекао је Гоцић.

Узданица репрезентације Дејан Савић оценио да је утакмица за бронзану медаљу са селекцијом Црне Горе "била изузетно тврда", али да су изабраници селектора Дејана Удовичића "имали више среће".  Савић сматра да је црногорска ватерполо репрезентација "показала своју величину" и оценио да "долази ера црногорског ватерпола"

Селектор црногорског државног тима Петар Поробић каже да његова екипа није успела да наметне свој ритам и да је због тога поражена.

"Ово је наша најгора утакмица на читавом турниру. Почели смо веома лоше и то се одразило на резултат. За нас је најважније да контролишемо игру, а ми смо уместо тога били нервозни и смушени, навео је он.

Поробић сматра да је један од кључних фактора успеха српске екипе било велико искуство њених репрезентативаца.

"Играчи Србије су брже успели да забораве пораз у претходном колу. После неуспеха у полуфиналном дуелу са Мађарском, ми смо изгубили психичку стабилност и менталну снагу. Данас нисмо имали одговор на игру противника и веома сам љут што смо у веома важној утакмици били слабији него што то заиста јесмо", закључио је црногорски селектор.

Један од најбољих играча Црне Горе Млађан Јановић признао је да је био убеђен да ће његов тим освојити бронзану медаљу.

"Ми смо једна од најбољих екипа на свету и надали смо се да ћемо дохватити то бронзано одличје. Међутим, српски тим је искуснији и искористио је своју шансу. Верујем да ћемо извући поуке из овог непријатног, али веома важног искуства", рекао је Јановић.

Капитен репрезентације Црне Горе Вељко Усковић казао је да су црногорски ватерполисти "у меч ушли са доста умора и нервозе" И да је то разлог "лошег" почетка утакмице.

"Србија је читаву утакмицу одиграла искусно. Дешавања у њиховој репрезентацији утицала су на њих позитивно, а ми смо мислили да они неће уци у меч онако агресивно и квалитетно, што нас је на крају згазило", казао је Ускоковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво