Заборавити Шпанију што пре

Свесни чињенице да имају велику прилику да се други пут узастопно пласирају у финале ватерполо турнира на Олимпијским играма, српски играчи тврде да ће полуфинални меч са селекцијом САД одиграти најбоље што умеју. Они наводе да су против Шпаније играли изузетно добро, као ретко када у овој сезони, и да ће модел из тог меча настојати да примене и на мечу са САД, екипом коју су у Пекингу већ једном победили.

Искусни ас Вања Удовичић тврди да српски тим има рецепт за сутрашњи меч.  "У трећем колу олимпијског тунрира смо их победили и показали како треба играти са њима. Била је то веома тешка утакмица, али ми морамо да поновимо одбрану из тог меча. Јасно је да имамо квалитет и верујем да ћемо победити ако будемо имали концентрацију током све четири четвртине", закључио је Удовичић.

Најмлађи играч српског тима Филип Филиповић сматра да су Американци изузетно неугодан ривал.  "Они су показали пуно у првој фази такмичења. Искусни су, имају доста снаге и пуно пливају. Биће то прилично тежак меч, поготово због резултатске тензије. Међутим, ми знамо због чега смо дошли у Пекинг и идемо ка том циљу", изјавио је Филиповић.

Капитен селекције Владимир Вујасиновић тврди да сада готово све зависи од српског тима. "Остао је још само један, јако мали корак. Ствари су врло просте, морамо да дамо све од себе и покажемо да ли вредимо за финале или не. Најважније је да смо окренути себи, да се мобилишемо и да у том полуфиналном сусрету будемо на максималном нивоу", истакао је Вујасиновић.

Најбољи стрелац српског тима у четвртфиналном дуелу Душко Пијетловић наглашава да ће одбрана бити кључ успеха и у мечу са Американцима.

"САД умеју да буду јако лош тим, али и да одиграју најбоље на олимпијском турниру. Победом над Хрватском у групи показали су да могу да изненаде све. Имају јаке и искусне играче и мораћемо много да се потрудимо да бисмо их победили. Биће сигурно јачи и бољи него у групи, када смо их победили са 4:2 и у тај сусрет морамо да уђемо изузетно обазриво", нагласио је четвороструки стрелац у дуелу са Шпанијом.

Један од најмлађих ватерполиста нашег тима Андрија Прлаиновић казао је да у полуфиналу очекује победу и да је Србија апсолутни фаворит у дуелу са САД..

"Сигуран сам да смо бољи од Американаца, али то ћемо морати да докажемо и у базену. Да смо могли да бирамо противника у полуфиналу одлучили бисмо се за њих, а не неку европску екипу. САД играју добро на овом турниру, победили су светске шампионе Хрвате и загорчали им живот у Пекингу и зато морамо бити пажљиви. Ипак, имамо знатно квалитетнији тим и то ћемо морати сутра да докажемо", закључио је 21-годишњи ватерполиста.

Шеф стручног штаба српског државног тима Дејан Удовичић наглашава да је најважније да играчи престану да размишљају о доброј игри против Шпаније у четвртфиналу.  "Тај меч морамо да заборавимо што пре. Показали смо да умемо да се вратимо када је најтеже, али сада морамо да размишљамо само о следећем противнику, који је веома неугодан ривал", изјавио је он.  Српски селектор подсећа да је наш тим у финалу Светске лиге у Ђенови победио САД са 7:3, а да је у Пекингу славио са 4:2.

"То су биле јако тешке утакмице. У Ђенови смо тек у последњој четвртини обезбедили победу, а и овде је било прилично тешко. Сутра очекујем исту утакмицу, са мало голова и мислим да можда чак и један напад може да одлучи победника. Полуфинале је сасвим друга прича од четвртфинала и морамо да будемо још бољи. Не сме се заборавити са каквим проблемима смо допутовали у Пекинг и са чим се све суочавамо, али морамо се максимално припремити како бисмо полуфинале одиграли најбоље што умемо", закључио је Удовичић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара