Читај ми!

Успех српских стонотенисера

Стонотенисери Србије Златко Кеслер и Борислава Перић Ранковић и Нада Матић успешно су почели такмичење на Параолимпијским играма у Лондону. Кеслер је победио у првом колу Аустријанца Манфреда Долмана са 3:1, док је Перић Ранковић савладала Фатме Ал Азам из Јордана са 3:0. Нада Матић је са 3:1 савладала Бразилку Џојс Оливеиру.

Кеслер је у "класи 3" победио Манфреда Долмана из Аустралије са 3:1 (15:13, 10:12, 11:14, 13:11). Његов наредни ривал сутра од 19.40 сати биће Велдер Кнаф из Бразила. Перић-Ранковић у "класи 4" оправадала је улогу фаворита у мечу са Фатмех Ал-Азам из Јордана, коју је савладала са 3:0 (11:3, 11:3, 11:4). Њена наредна ривалка сутра од 14.40 биће Јунг Ји Нам из Кореје. Нада Матић је у првом колу "класе 4" савладала Бразилку Џојс Оливеиру са 3:1 (11:9, 7:11, 11:5,11:8). Матић ће сутра, такође од 14.40 часова играти против Кинескиње Миао Жанг.

"С обзиром да је први меч, не могу да будем незадовољна, јер сам се потрудила да максимално дам све од себе и да што боље одиграм. У сваком случају ниједног тренутка нисам смела да се опустим", рекла је Перић Ранковић после меча.

Она је додала да је противница била добра за почетак такмичења и да је пожељно да на почетку буду мало слабије.

"То је добро да бисмо могли да осетимо атмосферу у хали. Другачије је када се тренира. Зато је први меч и најтежи меч на такмичењу", рекла је Перић Ранковић.

Према њеним речима, у наредном мечу ће се такође трудити да да све од себе, а резултат ће се видети.

Стонотенисер Србије Златко Кеслер истакао је да је почетак "најгори" и да је лоше што само један играч из групе иде даље.  "Сада више не може да исправи се нека грешка. Мора да се побеђује. Први није био проблем, видећемо како ће бити са другим. Биће јако тешко", рекао је Кеслер.

Он је додао да је најважније да сутра победи и да покуша да уђе у четвртфинале.  "То би био неки мој циљ. Ја сам тренутно шести на светској ранг листи. Видећемо... Највише очекујемо од Бориславе. Она је у првом мечу 'почистила' Јорданку и ако овако настави има реалне шансе да се нађе у полуфиналу, односно у борби за медаље", рекао је Кеслер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво