Читај ми!

Пирс: Јокић испуњава све МВП категорије; Гарнет: Европљани нас "убијају"

НБА легенде Пол Пирс и Кевин Гарнет су у разговору у подкасту "Кеј Џи Сертифајд" навели своје фаворите за МВП признање.

Пол Пирс је после победе Денвера над Минесотом навео у твиту да је Никола Јокић "запечатио" МВП титулу. У разговору са својим бившим саиграчем је појаснио своје критеријуме за ту награду и како их ас Денвера испуњава.

"Мораш да будеш у победничком тиму на три највише позиције. Твој утицај мора да буде неоспоран, да његов тим не може без њега. Да је доминантна сила кад је на терену. Све то испуњава 'Џокер'. Бројке су му 'лудачке', Денвер је на месту на ком треба да буде у овом делу сезоне", појашњава Пирс, напоменивши да једном од кандидата, Луки Дончићу, фали то што његов тим није у три највише позиције.

Кренула је дискусија о другим именима попут Шеја Гилџеса-Александера, Џејсона Тејтума, Јаниса Адетокумба, па се дошло до укупног броја трипл-даблова где господаре Домантас Сабонис, Никола Јокић и Лука Дончић. То је покренуло Кевина Гарнета на коментар.

"Нико не ради на уметности шута, на техници, гледању снимака, заједничкој игри, комуникацији. Америчка кошарка је у проблему са развојем. Гледам Европљане како долазе и 'убијају' нас темпом, стрпљењем, радом ногу,...Основама. За то време се ми одушевљавамо тиме да ли је неко пао на 'кросовер', не узимајући у обзир да је потребно да поседујеш све остало важно за егзекуцију", истакао је МВП у сезони 2003/04, коме су фаворити Шеј Гилџес-Александер и Ентони Едвардс.

Јокић је и према ранг-листи званичног сајта НБА лиге на првом месту кандидата за освајање најпрестижнијег признања.

среда, 12. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије