Читај ми!

Завршна НБА MВП ранг листа - Јокић број један

Званични сајт НБА лиге објавио је ранг листу кандидата за МВП-а последње недеље регуларног дела сезоне. Никола Јокић је четврти пут заредом завршио сезону као број један на овој листи.

У самом тексту се истиче партија Николе Јокића против Минесоте у мечу за прво место Запада, када је убацио 41 поен за победу 116:107.

"Ако Јокић освоји трећи трофеј за МВП-а, придружује се тројцу: Меџик Џонсон, Лери Бирд и Мозес Мелоун. Само Карим Абдул-Џабар (шест), Мајкл Џордан (пет), Бил Расел (пет), Леброн Џејмс (четири) и Вилт Чемберлен (четири) однели су куцћи више МВП признања", наводи се у тексту.

Са просеком од 26,6 поена, 12,4 скокова и девет асистенција по утакмици, Јокић ће готово сигурно постати тек други играч од Оскара Робертсона (30,8 поена, 12,5 поена и 11,4 скокова по утакмици) у сезони 1961/62. са тим статистичким бројкама у сезони. Робертсон је то чинио за 44,3 минута, а Јокић за 34 минута на паркету.

Испод "Џокера" су Шеј Гилџес-Александер (Оклахома сити тандер), Лука Дончић (Далас маверикс), Јанис Адетокумбо (Милвоки бакс) и Џејсон Тејтум (Бостон селтикс).

Да нагласимо, ради се о листи званичног сајта НБА лиге, док се МВП додељује на основу гласања 100 одабраних новинара.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво