Агонија "црвених" се наставља

Ливерул наставља по старом. Манчестер сити очитао лекцију изабраницима Роја Хоџсона и победио са 3:0 у последњем мечу другог кола Премијер лиге. Бери и два пута Тевез испратили госте из Манчестера и обрадовали газду који их је посматрао. Маскерано одбио да игра. Коларов на трибинама, Јовановић играо скоро цео меч.

Кола Ливерпула одавно су кренула низбрдо. И када су сви очекивали да се појавио спасилац, у виду Роја Хоџсона, да повуче ручну, она су додатно убрзала ка провалији.

А док једнима не смркне, другима не сване. Манчестер сити, после слабог старта и лоше игре у првом колу, показао "црвенима" како се игра фудбал.

Свих 90 минута постојао је само један тим на терену - Сити, док је Ливерпул, само у неколико наврата, показао знакове живота, и то наравно преко капитена Џерарда.

Већ у 13. минуту било је јасно да се гости неће баш најбоље провести у Манчестеру. Несуђено појачање тима са Мерсисајда, Герет Бери, постигао је гол за "грађане" на асистенцију најновијег фудбалера екипе Џејмса Милнера, некадашњег саиграча из Астон виле.

Шеик Мансур, који је из ложе гледао своје мезимце, није крио одушевљење због сјајне игре својих прескупих фудбалера, који су га додатно обрадовали у 52. минуту.

После корнера Мика Ричардс је највиши у скоку, а лопту на путу ка мрежи додирује Карлос Тевез, и она долази до мреже кроз ноге голмана Реине.

Ливерпул је покушао да некако одговори на страховиту игру домаћина, али покушаји Џерарда нису били довољни да се смањи вођство. Имали су среће домаћи фудбалери у једном нападу Ливерпула, када су покушали и Џерард и Нгог и Торес, али је Харт некако спречио да лопта заврши у мрежи.

И коначно, судбину "црвених" запечатио је Карлос Тевез. Шкртел је срушио Адама Џонсона у казненом простору, а Аргентинац је био сигуран извођач пенала.

На крају, прва победа за Сити у новој сезони, и први пораз Ливерпула. Александар Коларов пратио је утакмицу са трибина са гипсом на нози, док је Милан Јовановић играо до 86. минута.

Овом победом Сити се попео на четврто место, док је Ливерпул на 17. месту.

Занимљиво, у тиму Ливерпула није било Хавијера Маскерана. Поједини медији на Острву спекулишу да је Аргентинац одбио да игра, јер Рој Хоџсон не жели да га прода Барси.

Каталонци су понудили 20 милиона, док "црвени" траже 26, и не желе да спусте цену, па се Маскерано одлучио на врло радикалан потез како би изборио трансфер.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара