Шај Оклахомин трагичар, Далас је у финалу Западне конференције

Кошаркаши Даласа победили су на свом терену екипу Оклахоме резултатом 117:116 у шестој утакмици полуфиналне серије Западне конференције НБА лиге и укупним резултатом 4:2 изборили пласман у конференцијско фонале.

Далас је направио велики преокрет пред својим навијачима и успео да избегне седму утакмицу у Оклахоми, па ће Мавси мирно гледати последњи окршај Денвера и Минесоте и сачекати противника у финалу Западне конференције НБА лиге.

Извукли су се кошаркаши Даласа у последњи час иако су током готово целог меча били у подређеном положају. Оклахома је контролисала дешавања на терену, имала је 16 поена предности након првог полувремена (64:48) и највећих плус 17 почетком другог, али су домаћи до краја трећег квартала заостатак свели на седам поена (90:83), а потом се у одлучујућих 12 минута изборили за неизвесну завршницу.

Најбољи играч Оклахоме Шај Гилџес-Александер сезону је завршио као трагичар свог тима пошто је при вођству Оклахоме од 116:115, на две и по секунде до краја, фаулирао Пи-Џеј Вашингтона при шуту за три поена из веома незгодне позиције у самом ћошку.

Омогућио је Канађанин Вашингтону да постане апсолутни јунак Даласове победе, а овај је мудро погодио прва два слободна бацања и намерно промашио треће, свестан да Оклахома нема више право на тајм-аут и да ће морати одмах са терена да организује последњи напад, за шта није било времена.

Најефикаснији у победничком тиму био је репрезентативац Словеније Дончић са трипл-дабл учинком - 29 поена, 10 асистенција и исто толико скокова. Кајри Ирвинг и Дерик Џоунс су убацили по 22, а Дерек Лајвли 12 поена, уз којих је дописао и 15 ухваћених лопти.

Јунак Даласа Пи-Џеј Вашингтон сакупио је девет поена, али их је све постигао у преломним тренуцима утакмице, када је преузео одговорност и улогу лидера од још увек ровитог Дончића, који и даље има проблем са коленом.

Међу играчима Оклахоме по обичају је предњачио Шај Гилџес-Александер, који је меч завршио са 36 поена и осам асистенција. Џејлен Вилијамс је убацио 22 поена, такође уз осам асистенција, а Чет Холгрем 21.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије