Читај ми!

Филип Ђуричић се опростио од репрезентације Србије: Тешко ми је, али тако мора

Фудбалер Филип Ђуричић опростио се од репрезентације Србије, истог дана када је објављено да није на ширем списку селектора Драгана Стојковића Пиксија за првенство Европе.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси објавио је шири списак фудбалера који ће конкурисати за коначни тим који ће отпутовати у Немачку на предстојеће Европско првенство.

"Моје путовање је почело још давне 2002. године...Част своје земље бранио сам кроз све млађе категорије, а са капитенском траком на руци предводио своје саиграче на свим великим такмичењима. Дочекао сам и тај дан да заиграм у друштву најбољих српских фудбалера. Памтим свој деби као да је јуче био, а прошло је више од 12 година", написао је Ђуричић на друштвеним мрежама.

Фудбалер Панатинаикоса је у репрезентацији прошао много тога.

"У репрезентацији Србије сам спознао осећај који не може да се мери ни са чим другим - осећај поноса док носиш свети грб на дресу и браниш част Србије и свог народа. Светско првенство у Катару круна је моје каријере, а бескрајно сам поносан што сам био део генерације која је после 24 године нашу Србију одвела на Европско првенство", навео је Ђуричић.

Ђуричић је истакао да му је решко, али да је свестан околности.

"Време је да се опростим од репрезентације Србије, да јој кажем збогом, али само на терену, нагласио је Ђуричић. Желим да се захвалим свим саиграчима који су, бар на тренутак, били део репрезентације Србије. Била ми је част што делим свлачионицу и терен са вама. У добру и злу! Хвала и свим селекторима, али и свим људима у и око Фудбалског савеза Србије, онима који су углавном ван домета рефлектора, али без којих нити један успех не би био могућ", закључио је 32-годишњи Ђуричић.

Фудбалер је за репрезентацију одиграо 44 утакмице и постигао пет голова.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије