Пресушио?

Када најбољи нападач екипе већ месецима не затресе мрежу, онда је време за панику. Можда код већине менаџера, али не и код Алекса Фергусона, који стрпљиво чека да "проради" Вејн Руни. Претходне сезоне разгоропађени Руни чека већ 145 дана на први гол.

Изостанак Вејна Рунија на лигашком мечу са Фуламом није се превише осетио у игри Манчестер јунајтеда. Да се то којим случајем догодило у исто ово време претходне сезоне, Ферги би "плакао" за најбољим играчем, али ове не.

Наиме, Вејн Руни већ неколико месеци не може да се "састави" и никако не личи на оног старог Рунија, од којег су "дрхтали" дефанзивци на Острву. Статистика говори да Руни није затресао мрежу већ 18 сати, односно 145 дана, то јест на 13 утакмица!

На Мундијалу су Енглези све наде полагали у Рунија, али је и тада затајио, у том тренутку свакако један од најбољих фудбалера света. Ни на старту нове сезоне ствари не изгледају баш најбоље. Против Њукасла је играо 63 минута у првом колу, и такорећи није се приметио на терену, док га у другом колу није било због стомачног вируса.

Неки мисле да га је Сер Алекс Фергусон префорсирао претходне сезоне, када је чак и у неким мечевима играо повређен, па због тога сада Руни није на нивоу који се од њега очекује.

Наравно, Алекс Фергусон верује да ће Руни врло брзо бити "онај стари", објашњавајући његов голгетерски пост као потпуно нормалну ствар кроз коју пролазе сви нападачи. 

"Рећи ћу ово по ко зна који пут - нападачи живе од голова. Када не постижу голове, мисле да никад неће. А кад крену да тресу мреже, мисле да никада неће престати. Такви су сви нападачи, такав је и Вејн", рекао је Фергусон британским медијима.

И док сви "ђаволи", навијачи, играчи и менаџер, верују да ће се Руни ускоро вратити и заиграти у правом светлу, црна серија Вејна Рунија се наставља, бар до наредног викенда, када Јунајтед игра против Вест хема.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије