Фергусону прете казне

Рат Фергусона и Би-Би-Сија који траје већ шест година ускоро би могао да се оконча на штету тренера "ђавола". Шкотски стручњак који дуже не даје изјаве за ову медиску кућу, према новим премијерлигашким правилима ускоро би могао да буде новчано кажњаван.

Менаџер Манчестер јунајтеда ускоро може да се суочи са низом казни због његовог упорног бојкота давања изјава за Би-Би-Си.

После изгласавања новог правила која обавезује играче и менаџере у Премијер лиги да изађу у сусрет медијима, Алекс Фергусон би на свом џепу могао да осети кршење овог прописа.

"Хладни рат" Фергусона и Би-Би-Сија почео је пре шест година када је ова станица објавила документарни филм под називом "Отац и син", у којима се бавила Фергусоновим сином Џејсоном и његовим пословима фудбалског агента.

Бесан због начина извештавања, Фергусон је отпочео тотални бојкот ове медијске куће, одбијајући да даје било какве изјаве за њих. Иако му је прећено казнама, Ферги је није мењао свој став.

Менаџер "ђавола" се није освртао ни на притисак челника клуба који су га наговарали да прекине бојкот Би-Би-Сија. Чак ни савети који су долазили од челника Премијер лиге и Асоцијације менаџера нису променили мишљење тврдоглавог Шкота, који од ове станице упорно тражи извињење да би наставио сарадњу са њом.

Ипак ствари би могле да се промене после доношења нових правила за која су гласали сви премијерлигашки клубови укључујући и Манчестер јунајтед. Убудуће би свако избегавање или бојкот давања изјава за неки од медија било кажњаванон новчано.

Први човек Премијер лиге Дејвид Жил посебно је опоменуо Фергусона да заврши са бојкотом према Би-Би-Сију.

Он је најавио да ће се свако ко бојкотује неки медиј убудуће кажњавати недељно. Прва казна износиће 1.000 фунти, а сваких седам дана она ће се повећавати.

Иако нико Би-Би-Сија није хтео да објави званично саопштење о целој овој ствари, легендарни нападач енглеске репрезентације, који ради за ову медијску кућу дао је своје виђење сукоба са Фергусоном.

"Срамота је што Фергусон неће да прича са нама. Волели би да причамо са њим јер га поштујемо. То што га нема у програму није губитак за нас већ за навијаче Јунајтеда. Када добијам њихова писма у којима ме питају зашто не пуштамо изјаве њиховог менаџера, ја морам да им објашњавам у чему је проблем", рекао је Линикер.

Ферги ће имати времена до септембра, до када се рачуна да ће нова правила ступити на снагу, да закопа „ратну секиру" са Би-Би-Сијем. Уколико до тога не дође, рат између овог менаџера и медијске куће ућиће у нову фазу у којој ће шкотски стручњак тешко изаћи као победник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара