Галас у Тотенхему

И Енглеска има свог Клеа. Француз Вилијам Галас је напустио Арсенал и прешао у редове најљућег ривала "тобџија", екипу Тотенхема. Фрацнуски репрезентативац једногодишњи уговор са новим клубом потписао као слободан играч.

Београдски вечити ривали, Звезда и Партизан имали су Васовића, Милка Ђуровског и Клеа, који су прелазили из једне екипе у другу, док су лондонски љути противници, Арсенал и Тотенхем, имали Пата Џенингса и Сола Кемпбела.

Ипак од данас ће и име Вилијема Галаса бити уписано у историји оба клуба. Француски репрезентатовац и бивши капитен Арсенала, потписао је једногодишњи уговор са Тотенхемом.

Галас је за Тотенхем потписао као слободан играч, пошто му је  са Арсеналом истекао уговор. Француском фудбалеру остављена је могућност да по истеку сезоне продужи сарадњу још једну годину.

Иако је ривалство међу клубовима у енглеској престоници велико, 33-годишњи Галас је један од ретких играча који је у својој каријери наступио за три лондонске екипе.

Овај дефанзивац је на Острво дошао из екипе Марсеја, а прва дестинација био је Стамфорд бриџ и екипа Челсија. После пет сезона са "плавцима", Галас прелази у Арсенал, да би након четири године, потписао уговор са Тотенхемом.

Пре Галаса мало је фудбалера прешло "црвену линију" трансфера из једног у други клуб, а најпознатији су били одласци два Тотенхемова играча у Арсенал.

Први је био прелазак легендарног голмана Пата Џенингса који је 1977. године са Вајт харт лејна прешао и редове "тобџија". После 13 година у Тотенхему овај играч је пуштен да би се шанса дала млађим играчима, а Џенингс је у Арсеналу провео чак осам година.

Ипак, највише контраверзи је изазвао прелазак Сола Кемпбела 2001. године из Тотенхема у Арсенал. После девет година проведених у једном клубу, Кемпбел је као слободан играч потписао уговор са најљућим ривалима, што је изазвало бес навијача са Вајт харт лејна, који му до данас то нису опростили.

Имајући у виду огромно ривалство ове две екипе, Галаса сигурно не чека нимало пријатна атмосфера, када се ова два лондонска клуба буду састала у Премијер лиги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара