Челси јури Бразилце

После одласка Џоа Кола, Балака и Дека, енглески шампион Челси кренуо је у потеру за појачањима. На списку жеља су играч Бенфике, Рамирез, млади нападач Сантоаса, Неимар, док је главна мета звезда мадридског Реала, Кака.

После три сушне године, без освајања већих трофеја, Челси је прошлу сезону завршио успешно.

Иако су испали од Интера у Лиги шампиона, лондонска екипа је успела, да после велике борбе са Манчестер јунајтедом, освоји титулу, док је освајањем ФА Купа, обезбеђена дупла круна.

Амбиције клуба на чијем челу је руски милијардер Роман Абрамович и у наредној сезони су јасне, а то је нови јуриш на све трофеје.

Из клуба су до сада отишли Балак и Деко, док је највећу сензацију на Стамфорд бриџу изазвао прелазак једног од најбољих играча лондонске екипе, Џоа Кола у Ливерпул.

Ипак, управа Челсија не седи скрштених руку, а руски милијардер, Роман Абрамович, већ је обезбедио огромна средства за појачања, која ће највероватније чинити Бразилци.

Како извештавају медији на Острву, енглески шампион је озбиљан у намери да у своје редове доведе везног играча Бенфике, и бразилског репрезентативца Рамиреза.

Медији наводе да је Челси послао и званичну понуду од 24 милиона евра, и сада се чека одговор португалског клуба.

Рамирез је пружио сјајне партије у дресу "кариока" на недавно завршеном Мундијалу у Јужној Африци. Због парних жутих картона овај играч није могао да наступи у кључном мечу четвртфинала, који је Бразил изгубио од Холандије, а селектор "кариока" Карлос Дунга је то видео као један од главних разлога елиминације његове екипе са такмичења.

Челси је покушао да уговори трансфер још пре Мундијала, али Бенфика је тада одбила да преговара о преласку овог фудбалера у лондонску екипу.

Стрпљење се исплатило, јер је добрим играма приказаним на Светском првенству, цена овог Бразилца порасла.

Карло Анћелоти би довођењем Рамиреза попунио рупу која је настала одласцима везних играча из екипе, а имајући у виду да бразилски везиста има само 23 године, Челси би добио фудбалера који би представљао дугорочно решење у тој линији.

Није Рамирез једини Бразилац за којег је клуб Романа Абрамовича заинтересован. Млади осамнаестогодишњи нападач Сантоса, Неимар, већ дуже време је на мети лондонске екипе.

Прва понуда од око 22 милиона евра, глатко је одбијена, а бразилски клуб, за овог младог нападача тражи чак 15 милиона више.

Ако је веровати острвским медијима, ова "помама" енглеског шампиона за Бразилцима има и прикривени циљ, а то је да се створе сви услови да се у екипу доведе звезда мадридског Реала, Кака.

Иако је на први поглед овај план превише амбициозан, ако је неко способан да га оствари, онда је то управо Челси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара