Миловановић: Желим да створимо култ репрезентације

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије, Ненад Миловановић, пред нови циклус квалификација за пласман на Европско првенство 2021, изјавио је да очекује да екипа створи култ и да поново постиже добре резултате.

"Сви заједно имамо задатак да створимо култ репрезентације. Играчима тај грб на дресу мора да буде светиња, не само речима већ и делом. Када дођу у Стару Пазову, треба да знају где су и зашто су дошли", рекао је Мловановић за сајт ФСС.

Он је додао да не тражи алиби, али је чињеница да је екипа мало хендикепирана са временом, за разлику од Русије која је већ била на окупу и одиграла неколико припремних утакмица.

"Можда смо мало дефицитарни на позицијама десног бочног дефанзивца и задњег везног, најјачи смо у офанзивном делу где могу да рачунам на наше интернационалце Влаховића, Јовељића, Аџића, Златановића", навео је Миловановић.

Каже да не може децидирано рећи да неће позивати играче који су већ обезбедили статус А репрезентативца, али да је чињеница да они по повратку међу своје вршњаке немају више исти мотив и ту дозу адреналина коју жели да види код сваког свог играча.

"Очекујем да проради српски инат, моја мисија је да код играча створим глад за успехом", поручио је некадашњи тренер Младости из Лучана, уз констатацију да му не недостаје рад на дневном нивоу, али разлика је велика између селектора и тренера, јер као селектор немаш времена за неке исправке као када радиш у клубу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво