Муслинов списак за Америку – по два играча из Звезде, Партизана и Војводине

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин објавио је списак играча за пријатељски меч против селекције САД у Сан Дијегу, 29. јануара.

На списку се налазе играчи из домаћег шампионата, јер се меч не игра у Фифином термину. Они су бирани по „кључу", односно сваки клуб је дао по једног фудбалера, осим Црвене звезде, Партизана и Војводине, који су дали по двојицу.

Србију ће представљати:

Голмани: Филип Манојловић (Црвена звезда) и Огњен Чанчаревић (Радник, Сурдулица).
Играчи: Никола Мараш (Рад), Лазар Јовановић (Борац, Чачак), Владимир Ковачевић (Војводина), Немања Ћаласан (Спартак), Марко Клисура (Бачка), Никола Ћирковић (Вождовац), Немања Милетић (Партизан), Марко Јевтовић (Партизан), Стефан Панић (Металац), Јован Ђокић (Јавор), Марко Гобељић (Напредак), Александар Палочевић (Војводина), Енвер Аливодић (Нови Пазар), Срђан Плавшић (Црвена звезда), Марко Мркић (Раднички, Ниш) и Саша Јовановић (Младост, Лучани).

„У случају неких непредвиђених околности, односно повреда, имамо и неколико играча у резерви који исто тако могу да одговоре обавезама у том мечу", истиче селектор Славољуб Муслин.

На списку се налази 18 играча. Јасна је намера људи из Савеза да се не гомилају фудбалери из редова „вечитих" ривала, што би се вероватно догодило да не постоји поменути „кључ" у њиховом одабиру. Жеља селектора је да сви позвани добију прилику да заиграју.

„Не би било ни фер према клубовима да им узимамо играче са припрема, а да не играју у Сан Дијегу. Имамо право на шест измена, тако да ће практично сви добити шансу."

„Једино Чукарички неће имати ‚представника‘ у Сан Дијегу. Замолили су нас да им изађемо у сусрет, јер су недавно променили тренера, и разумели смо их".

Окупљање играча је планирано за 23. јануар у Спортском центру ФСС у Старој Пазови. „Одрадићемо неколико тренинга како би се играчи навикли на наш систем рада, али и како би се они боље упознали на терену. Имаћемо и неколико тренинга у Сан Дијегу, где нас свакако очекују много бољи временски услови".

Селекција САД ће практично играти у нaјјачем саставу. Американци се припремају још од десетог јануара.

„Њихови репрезентативци наступају у МЛС лиги, готово да немају странце у екипи. Ми ипак гледамо себе, желим да видим квалитет момака из наше лиге, начин на који ће се адаптирати. Ако се неко од њих наметне добром игром, зашто се не би нашао и на списку за меч са Грузијом у марту? Идемо, дакле, у Америку да оставимо добар утисак, постигнемо добар резултат", рекао је Славољуб Муслин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво