Привремено искључење за играче који симулирају

Међународна фудбалска федерација могла би већ у децембру да усвоји пропис према коме би играчи који симулирали прекршај или повреду били искључивани на пет или десет минута.

Према речима потпредседника Извршног комитета ФИФА Џека Варнера, већ је оформљена радна група која треба да припреми тај предлог за децембарско заседање које ће бити одржано у Кејп Тауну, након жребања група за првенство света у Јужној Африци.

Варнер, који је и председник Федерације КОНКАКАФ (северна и средња Америка и Кариби), каже да постоји сагласност да се уведе кажњавање играча, какво одувек постоји у рукомету, хокеју и ватерполу, али још није дефинисано колико би искључење требало да траје.

"Не можемо дозволити да се фудбал претвори у спорт у коме играчи симулирају и глуме. Сви смо сведоци да на готово свакој утакмици играчи глуме повреду као да су осакаћени, а пар тренутака касније устану, трче и шутирају пуном снагом. Томе треба стати на пут", рекао је Варнер.

Он је додао да се у овом тренутку не размишља о увођењу црвеног картона за преваранте.

"То би, ипак, била престрога казна и верујемо да би жути картон и временски ограничено искључење били довољни", рекао је Варнер и додао да би ново правило требало да се примењује већ на Мондијалу у Јужној Африци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара