Читај ми!

Уругвај жели повратак на стазу старе славе

Фудбалере Уругваја многи сматрају за фаворите, као и селекцију Португалије у групи Х у којој су још репрезентације Јужне Кореје и Гане.

У пребогатој историји селекција Уругваја има два освојена светска трофеја. Први пут су били шампиони на првом Светском првенству 1930. године када су били домаћини, победивши у финалу Аргентину са 4:2. Двадесет година касније освајају и другу титулу када су у финалу са 2:1 победили Бразил.

Освојили су и две златне медаље на Летњим Олимпијским играма, 1924. и 1928, пре стварања Светског првенства.

Уругвај је освојио више међународних титула (19) у 20. веку него било која друга земља у свету и још увек држи овај рекорд, иако га сад дели заједно са Аргентином.

Но то су била стара добра времена, а на овај Мундијал су се квалификовали као трећепласирани тим јужноамеричких квалификација иза Бразила и Аргентине, пошто су у последњим мечевима надиграли Перу са 1:0 и Чиле са 2:0.

Тим који предводе Единсон Кавани, Луис Суарез, Фернандо Муслера, Дијего Годин и Мартин Касерес први меч ће играти против Јужне Кореје 24. новембра, а онда следе дуели са Португалијом и Ганом.

Састав селекције Уругваја:

голмани: Серхио Рочет (Насионал), Фернандо Муслера (Галатасарај), Себастијан Соса (Индепендијенте),

0дбрана: Роналд Араухо (Барселона), Дијего Годин (Велез), Хосе Марија Хименез (Атлетико Мадрид), Матијас Виња (Рома), Матијас Оливера (Наполи), Себастијан Коатес (Спортинг Лисабон), Хосе Луис Родригез (Насионал), Мартин Касерес (Л.А. Галакси), Гиљермо Варела (Фламенго),

везни ред: Лукас Тореира (Галатасарај), Ђорђиан Де Араскета (Фламенго), Родриго Бентакур (Тотенхем), Федерико Валверде (Реал Мадрид), Матијас Већино (Лацио), Николас де ла Круз (Ривер Плејт), Агустин Канобио (Атлетико Паранаенсе), Факундо Пелистри (Манчестер Јунајтед), Мануел Угарте (Спортинг Лисабон), Факундо Торес (Орландо),

нападачи: Дарвин Нуњез (Ливерпул), Луис Суарез (Насионал), Единсон Кавани (Валенсија), Максимилијано Гомез (Трабзон). 

Утакмице групе Х:

24. новембар 2022. - Уругвај - Јужна Кореја

24. новембар 2022. - Португалија - Гана

28. новембар 2022. - Јужна Кореја - Гана

28. новембар 2022. - Португалија - Уругвај

02. децембар 2022. - Гана - Уругвај

02. децембар 2022. - Јужна Кореја - Португалија

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво