Милица Гацин

Ништа се није догодило случајно. У њеној биографији изостају стереотипи "позвала ме другарица да видим како то изгледа" или "јавила сам се на конкурс чисто да пробам".

Одувек је желела да се бави новинарством и тако се усмеравала од средње школе. Шанса за посао догодила се након завршене прве године студија и то у Радио Београду, на чувеној двестадвојци. Уследиле су емисије БЛП, Круг 202-ком, Озон и ауторски првенац,  Клинцијада 202 намењена деци. Паралелно је радила као водитељ на Радију 101.

Трећи канал пружио јој је прилику да се опроба у телевизијском новинарству. Водитељски пар емисије Да питамо заједно неколико сезона чинили су Јован Павличек и она. Из тог пројекта израстао је популарни Маркетинг експрес који је водила годинама, баш као и емисије Тамо далеко и Мој љубимац. На првом Месам-у дебитовала је као фестивалски водитељ, после чега су се низали Месами, Југовизије, Беовизија. Од специјалних пројеката најдража јој је емисија Април у Београду.

Недељно поподне је значајна емисија у њеној биографији. Осам година је била водитељ, касније и уредник тог чувеног формата. 

Телетон је, сваки пут када га уређује, захтеван и леп, док су Новогодишњи програми невероватно инспиративни и са позиције уреднка и учесника.

"ТВ слагалица ме је примила у своје окриље 2016. године. А то је наш други сусрет. Две недеље сам водила такмичаре кроз игре Музичке слагалице и затим се посветила Недељном поподневу. Дакле, суђено нам је", каже Милица и наставља:
"Слагалица је више од емисије. Она је друштвени феномен и зато сваке вечери кажем „поштовани гледаоци, добро вече". Генерације стасавају уз Слагалицу, такмичари се враћају, гледаоци нас страствено прате. Овај породични квиз пружа могућност унапређења професионалног знања, вештина и одговорности . Зато Слагалицу могу да опишем једном речју. Понос."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво