Промоција књиге "А на крају би почетак", Сање Кисарић, ИК "ХЕРАеду"

Промоција књиге Сање Кисарић "А на крају би почетак", у издању ИК "ХЕРАеду", биће одржана, у среду 27. новембра 2019. године, у 18 часова, у РТС клубу (Хиландарска 2, зграда радио Београда, улаз из Светогорске).

О књизи ће говорити: Александар Јерков, Ђорђе Рандељ, Станка Јанковић Пивљанин, Зорица Стабловић Булајић и ауторка.

О КЊИЗИ:

Сања Клисарић је аутентична појава у нашој књижевности, која својим тематским преокупацијама слика необични свет наше могуће стварности. У најновијем роману А НА КРАЈУ БИ ПОЧЕТАК ауторка се усредсређује на несвакидашњу сторију о путовању кроз време, о сударима времена које се мултипликује променама, у којем остаје човек који лута између добра и зла, понекад на граници хаоса, у паклу који је сам створио на земљи, неук да савлада судбину која је продукт његовог личног унутрашњег одраза и избора...

Укрштање неколико паралелних наратива носи одреднице једне нове поетске филозофије времена које је пред нама, у којем треба вратити човека самом себи. То је роман о преиспитивању заблуда наталожених вековима, о путу до истине преисипитивањем савести и саме суштине људског творења и делања као кључних животних вредности. Зато И НА КРАЈУ БИ ПОЧЕТАК.

У чудесном колоплету истине и привида, религије, митологије и магије, појавног и непојавног света, физике и метафизике, при чему се и метафизичко и (научно)фантастично доводи у раван физике, могућег и научно објашњивог - кроз потрагу за Христом, за прошлошћу, али и будућношћу, за вером и дубљим истинама испреда се мисаони и наративни свет Сање Клисарић, у ком се откривају сва дубина и сложеност људске психе, људског знања и појавног света.

O ауторки:

Сања Клисарић (1982), књижевница и сликарка, рођена је у Београду 1982. године. Докторске и мастер студије одбранила је на Факултету политичких наука у Београду.
Основне студије завршила је на Филолошком факултету у Београду.
Бавећи се изворно филолошким и антрополошким студијама, њена интересовања обухватила су социокултуролошке феномене. Завидно је њено образовање у области науке, пре свега физике, астрономије, математике, па све до безбедности и одбране од тероризма. Отуда су у њеној прози, поезији и сликарству слике и речи крцате значењем. Симболи у слици и речи вишезначни. У њеном поетском изразу све је кондензовано и згуснуто, динамично и неочекивано, колоритно и интригантно. Роман А НА КРАЈУ БИ ПОЧЕТАК је њена шеста објављена књига.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара