Невена Божовић представља Србију на „Евросонгу“!

Победница фестивала „Беовизија 2019“ и представница Србије на 64. такмичењу за „Песму Евровизије“ је Невена Божовић! Средином маја у Израелу, у Тел Авиву Невена ће Србију представљати песмом „Круна“. „Све ми је нестварно. Велико хвала свима који су гласали за мене“, рекла је представница Србије након победе.

Невена Божовић представља Србију на „Евросонгу“! Невена Божовић представља Србију на „Евросонгу“!

Фотографије финалне вечери фестивала „Беовизија 2019"
можете преузети овде

23.40 – Тријумф на „Беовизији 2019“ Невени Божовић обезбедио карту за Тел Авив и 64. „Евросонг“! У изјави за РТС представница Србије рекла је да јој победа делује нестварно. „Велико хвала свима који су гласали за мене“, рекла је Невена и открила да песму није писала наменски за „Евросонг“, али да после два учешћа на том такмичењу зна какве је припреме очекују. 

Овде можете погледати резултате гласања 1. полуфинала „Беовизије 2019"

Овде можете погледати резултате гласања 2. полуфинала „Беовизије 2019"

Овде можете погледати резултате гласања финала „Беовизије 2019"

23.35 – Након гласања жирија прва три места заузимају Невена Божовић, Сашка Јанкс и „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић. Међутим, СМС гласови могу потпуно променити редослед. 

22.46 – У ревијалном делу вечери подсећање на незаборавно Лане моје и Жељко Јоксимовић који је четири пута ишао на „Евросонг“ – два пута као композитор и извођач, а два пута као аутор нумере. Уследило је подсећање на песму Није љубав ствар, коју је Јоксимовић 2012. изводио на такмичењу за најбољу песму Европе у Бакуу, а затим и телевизијска премијера нове Жељкове песме Можда је то љубав и хит Лудак као ја.

22-45 – Линије су затворене, гласање је завршено!

22.30 – Гласање је почело! Гледаоци имају 15 минута да пошаљу СМС са редним бројем фаворита на број 5556. Цена поруке је 36 динара. Са једног броја може се послати највише 20 порука.

Од прихода од СМС гласања током све три вечери „Беовизије 2019“, а у оквиру РТС-ове акције „Рак је излечив“, биће купљен апарат за магнетну резонанцу Центар за магнетну резонанцу у Клиничком центру Србије.

22.10 – Адут Ивана Куртића за победу и одлазак на евровизијску сцену је Бела. Наташа и Уна извеле би своју песму и у Израелу без страха. Александра Секулић баладом Туго конкурише за пут на „Евросонг“ и затвара такмичарски део вечери. 

21.52 – И једини Лорд који зна како је Радничком сину прижељкује пут у Израел. Још један одлазак на „Евросонг“ за Невену Божовић био би вредан као Круна. Ана Поповић лута, али само у песми.

21.29 – Џенан Лончаревић се нада да вечерас у његовом тиму Нема суза. „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић желе да за њихову бол чује Европа. Чак и називом песме Викторија самоуверена Јана поручује шта жели овог маја.

21.11 – Такмичарски део отвара Сашка Јанкс питањем Да ли чујеш мој глас. Без много чекања „Мајдан“ излази на бину и почиње планирано разбуђивање. Надајући се да ће јој то обезбедити карту за Тел Авив Софија Перић упозорава на Аритмију.

21.00 – Спектакл може да почне! Уз звуке непролазног евровизијског хита Waterloo групе „Аба“ ушли смо у завршницу фестивала „Беовизија“!

За место у финалу „Беовизије 2019“ изборило се 12 извођача – по шест у две полуфиналне вечери, одржане 27. и 28. фебруара.

На крају првог шоу-програма пролазак у наставак такмичења славили су Александра Секулић (Туго), Сашка Јанкс (Да ли чујеш мој глас), Наташа и Уна (Само без страха), Иван Куртић (Бела), „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић (Моја бол) и Софија Перић (Аритмија).

Током друге полуфиналне вечери „Беовизије“ квалификовали су се „Мајдан“ (Будим те), Јана (Викторија), Невена Божовић (Круна), Ана Поповић (Луташ), Џенан Лончаревић (Нема суза) и Лорд (Раднички син).

Сви они вечерас нису се борили само за победу на фестивалу „Беовизија 2019“, већ и за одлазак у Израел, где се ове године одржава 64. „Евросонг“.

Вечерашњи победник, Невена Божовић, представљаће Србију на евровизијској сцени, то јест на највећем европском музичком такмичењу које се 14, 16. и 18. маја одржава у Тел Авиву.

Домаћини великог финала „Беовизије 2019“ била су два водитељка пара која су нас водила и кроз две полуфиналне вечери – Драгана Косјерина (хаљина @demodecouture, накит @deeravishing) и Иван Михаиловић, Ана Бабић (хаљина @demodecouture, обућа @sheostarserbia) и Небојша Миловановић.

Из „грин рума“ и током финала јављао се весели двојац који чине Кристина Раденковић (комплет @olja_srejic_modni_studio, јакна @hermanas_modni.studio, накит @deeravishing) и Бојана Марковић (комплет су дизајнирале Тамара Гргин и Марина Матовић @atelje_milene_cvorovic, накит @blingblingdesign, обућа @sheostarserbia).

Све композиције које учествују на фестивалу „Беовизија 2019“ доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном РТС-овом каналу на Јутјубу за „Песму Евровизије“.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се