Сања Илић и „Балканика“ представници Србије на „Евросонгу“!

Песма „Нова деца“ коју ће извести Сања Илић и „Балканика“ браниће боје Србије у Португалији на 63. „Песми Евровизије“.

23.53 – Сања Илић и „Балканика“ иду у Лисабон, где ће у мају представљати Србију на највећем европском музичком такмичењу! Аутори победничке нумере Нова деца су Сања Илић и Татјана Карајанов (музика), Даница Крстајић (текст) и Дарко Димитров (аранжман).

23.01 – У ревијалном делу „Беовизије“ наступили су Јелена Томашевић, Марко Кон, група „Регина“, Милан Станковић, „Моје 3“, Сергеј Ћетковић, Бојана Стаменов, Кнез, Сања Вучић, Жак Хоудек и Тијана Богићевић.

Овде можете погледати резултате гласања на фестивалу „Беовизија 2018"

22.56 – Линије су затворене!

22.41 – Редни број песме за коју желите да представља Србију пошаљите у СМС поруци на број 5556. Са једног броја може се послати највише 20 порука. Гласање је почело!

22.28 – Такмичарски део „Беовизије“ затварају „Бибер“ и ди-џеј Нико Браво.

22.25 – Претпоследњи наступају „Осми ваздух и другари“. Аутори нумере Пробуди се су Марко и Лена Кузмановић.

22.19 – Да ли ће Ружа судбине Данијелу Павловићу, брату Марије Шерифовић, донети наступ пред европском публиком у Лисабону? Састав „Рејбас“ довео је оперски звук на сцену Центра „Сава“.

22.15 - Чланови жирија „Беовизије 2018“ су Војкан Борисављевић, Ивана Петерс, Душан Алагић, Дејан Петровић и Жељко Васић. 

22.14 – Владимир Прерадовић познатији као Лорд поручује Само нек се окреће.

22.08 – Најмлађи учесник „Беовизије“ Игор Лазаревић сам је написао песму Бежи од мене. Кантауторка је и такмичарка Сашка Јанкс, која је представила Песму за тебе.

21.58 – Чланови групе „Лана и Алдо“ надају се да ће их Јача од свих довести до вечерашње победе. Душан Свилар Европи жели да исприча причу Под крошњом багрема.

21.47 – Осим Бориса Режака, за коначан „изглед“ Виле, која ће овог певача можда одвести на највеће европско музичко такмичење, заслужни су и Никола Раонић и Александар Ракић.

21.39 – Сања Илић и „Балканика“ певали су о Новој деци која стварају нови свет. „Коктел Балкан“ је кратко поручио зашто треба да иде у Лисабон – Зато

21.30 – Растко Аксентијевић је аутор музике и текста песме Ни Сунца ни Месеца, коју је извео Иван Куртић.

21.23 – Евровизијске сцене Маја Николић покушаће да се домогне уз помоћ Земље чуда. Срђан и Емил су за домаће, а надају се и стране љубитеље музике припремили композицију Бар да знам.

21.14 – Први на сцени Центра „Сава“ у борби за одлазак у Лисабон „Севдах бејби“ и песма Хајде да играмо сада. Адут Бети Ђорђевић и Рамба Амадеуса је нумера Нема те.

21.02 – „Беовизија 2018“ – избор за српског представника на „Песми Евровизије“ је почео! После подсећања на Молитву, победничку песму „Евросонга“ 2007, чули смо и нумеру Amar pelos dois, која је однела победу прошле године.

Овде можете преузети фотографије са генералне пробе

Финални део борбе за одлазак у Португалију на „Песму Евровизије“, одржан је у Центру „Сава“. У свечано финале, то јест на фестивал „Беовизија 2018“, од 75 пристиглих на конкурс, квалификовало се 17 нумера од којих ће само једну – песму Нова деца – чути публика широм Европе, али и света, у мају, када се одржава 63. „Евросонг“.

Након девет година, поново су публика и жири заједно бирали српског представника на највећем европском музичком такмичењу. Однос гласова публике, која је гласала путем СМС-а, и жирија је 50:50 одсто.

Приход од СМС порука са националног избора биће преусмерен за Националну кампању РТС-а „Рак је излечив“, коју су покренули Јавни медијски сервис Србије и Министарство здравља. Кампања је посвећена превенцији и борби против малигних болести и трајаће годину дана.

Водитељи „Беовизије 2018“ били су Александар Стојановић, Драгана Косјерина, Кристина Раденковић и Бранко Веселиновић. 

На 63. „Песми Евровизије“, која се 8, 10. и 12. маја одржава у Лисабону, главном граду Португалије, учествоваће 43 земље под слоганом "All Aboard".

Представник Србије наступиће у првом делу другог полуфиналног такмичења за „Песму Евровизије“ 10. маја. Исте вечери наступиће и представници Русије, Данске, Румуније, Аустралије, Норвешке, Молдавије, Сан Марина, Холандије, Црне Горе, Шведске, Мађарске, Малте, Летоније, Грузије, Пољске, Словеније, Украјине.

У првој финалној вечери надметаће се представници Белорусије, Бугарске, Литваније, Албаније, Чешке, Белгије, Исланда, Азербејџана, Израела, Естоније, Швајцарске, Финске, Аустрије, Ирске, Јерменије, Кипра, Хрватске, Грчке, Македоније. 

Земље велике петорке Француска, Италија, Немачка, Шпанија и Уједињено Краљевство, као и прошлогодишња победница Португалија директно су пласирани у финале.

Овде можете погледати резултате гласања на фестивалу „Беовизија 2018"

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво