Зато – Коктел Балкан

Зато – Коктел Балкан, музика, текст и аранжман: Бојан Јеремић

ЗАТО

Умем ја да ратујем
умем да побеђујем
и кад треба побегнем
Умем да се насмејем
гласно најгласније
да блефирам најбоље
Отресем старе снове
и кренем све по своме
Зато што знам да верујем
Зато што знам да устанем
Зато што живим тврдоглаво
храбро до краја
Зато што знам да наставим
Дрско гордо поносно
Зато што не знам другачије
живим једино како знам
уместо оружја
носим срце пред собом
Увек главом кроз зид
па нешто ће се разбити
или глава или зид
Сваки додир сваки смех
сваки уздах сваки грех
су ово срце цртали
Отресем старе снове и
кренем све по своме

English 

КОКТЕЛ БАЛКАН, извођач песме „Зато"
Коктел Балкан је састав који чине Катарина Сотировић и Бојан Јеремић. Почели су заједно још 2000. године у групи „Коктел Бенд" и за то време снимили пуно лепих песама : "Од сумрака до свитања" , "Снежна краљица", "Минђуше" ,"Пет пара", а са песмом "Злочин" побеђују на фестивалу Бања Лука 2002. године.

Од 2005. године, Катарина наставља самосталну каријеру и снима свој солистички албум. После тога се посвећује породици и деци. Бојан остаје у групи као продуцент и композитор, а снима неколико албума до данас. Сарадња са групом престаје пре две године.

Данас су удружили снаге под називом "КОКТЕЛ БАЛКАН" и ово је прво представљање нове - старе групе широј јавности. На овогодишњој Беовизији наступају са песмом "Зато".

Јеремић Бојан, aутор песме „Зато"
Рођен је у Београду. Први рок бенд је направио давне 1980. године . Прикључује се КУД -у Бранко Крсмановић 1986. године , када и почиње његов прави музички живот.Ту настаје и сарадња са групом „Легенде" са којом активно сарађује од 1988-1991.

Одмах после тога прикључује се групи "ОЂИЛА" са којом ради до 1994. године. Настанак тада култног београдског саcтава „МИСИЈА" везан је за излазак Саше Васића и Бојана из групе „ОЂИЛА".Уз Цецу Славковић и још пар музичара настаје феноменалан акустични састав .

Потреба за својим изразом наставља се и после групе „МИСИЈА" а огледа се у настанку групе „КОКТЕЛ БЕНД" 1997. године која са првим албумом већ постаје водећи поп састав у земљи. Као извршни продуцент, композитор и аранжер са групом снима до 2015. године девет албума. Прекинута сарадња са групом „ОЂИЛА" се наставља 2015. године и у својству извршног продуцента организује концерте у Београду.

Сарадња са Катарином Сотировић, сигурно најпопуларнијом певачицом групе „КОКТЕЛ БЕНД", се наставља и на овом фестивалу у облику групе „КОКТЕЛ БАЛКАН".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије