Под крошњом багрема – Душан Свилар

Под крошњом багрема – Душан Свилар, музика, текст, аранжман: Горан Ковачић

Под крошњом багрема

Ех да ми је још једном
да опет ову љубав
поклоним баш теби
Јер годинама живим
заблуде и поразе
снаге немам да бројим
Ту под крошњом багрема
Ту чувам стари плам од заборава
Дирај ме дирај у стару бол
Сипај ми опет на рану со
Памети збогом кажем и сад
док твоју љубав дозивам
само једном небо даје љубав за времена сва
а ја тебе нисам знао да сачувам
Дирај ме дирај у стару бол
Сипај ми опет на рану со
Памети збогом кажем и сад
кажем и сад
Свирам ти свирам песме ко пре
Анђеле с неба пробудим све
Да ми те врате где год си ти
Љубави

Сањам те још сањам додире
мирисе багрем ко некада
чувам те чувам, чувам ја

English 

Душан Свилар, извођач песме „ Под крошњом багрема"

Рођен је у Суботици, где га везују рано детињство и средње образовање у Гимназији и у Средњој музичкој школи. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, на смеру за соло певање у класи проф. Анете Илић. Први јавни наступ имао је 14. фебруара 2007. године на ревијалном фестивалу ,,Љубав и вино'' , са песмом ,,Љубав Богом дана'' композитора Корнелија Ковача. Наступа као солиста са оркестром Министарства Одбране ,,Станислав Бинички'', Новосадским Биг Бендом, и Суботичком Филхармонијом. Од улога у музичко-сценским делима наступао је као Алфредо у оперети „Слепи миш" Јохана Штрауса Млађег, у продукцији ФМУ и позоришта „Дадов" током 2015. године, а тренутно игра улогу Драгутина Димитријевића Аписа у мјузиклу ,,Тајна Црне руке''. На овогодишњој Беовизији наступа са нумером „Под крошњом багрема".

Горан Ковачић, аутор песме „Под крошњом багрема"
Рођен је у Бањалуци. Од 1995. године живи у Београду где завршава средњу музичку школу "Јосип Славенски" и Факултет музичке уметности у класи професорке Вере Огризовић.
У период од 2003.-2005. студирао је и на престижном универзитету "МОЦАРТЕУМ" у Салцбургу у класи виртоуза Елиота Фиска. Добитник је многих републичких и међународних награда у домену класичне гитаре. Од 2010. године ради као редовни професор у основној и средњој музичкој школи "Коста Манојловић". Горан се од 2000. године бави активно поп музиком као композитор, текстописац, аранжер, гитариста и продуцент.

Као највећи успех издваја дугогодишњу сарадњу са Александром Радовић са којом је поред многих песама, највећи успех постигао са нумером "Чувам те" за коју је писао музику и текст. 2010. године оснива своју музичку групу "Гитарси", чији је продуцент и аутор нумера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије