Марко Кон победник "Беовизије 2009"

Победник фестивала "Беовизија 2009" су Марко Кон и Милан Николић, с песмом "Ципела". Та композиција представљаће Србију на песми Евровизије која ће бити одржана од 12. до 16. маја у Москви.

Марко Кон и Милан Николић са песмом "Ципела" представљаће Србију на такмичењу за "Песму Евровизије" у мају у Москви, пошто су победили на музичком фестивалу "Беовизија 2009" одржаном у Центру "Сава".

Погледајте галерију фотографија са финалне вечери "Беовизије"

Од 11 композиција, песма "Ципела" добила је највећи број гласова стручног жирија и публике која је гласала путем СМС-а.

У жирију су били композитор Корнелије Бата Ковач, композитор и музичар Жељко Јоксимовић и музичка уметница Биљана Крстић.

Кон и Николић наступиће у оквиру друге полуфиналне вечери Евровизије" 14. маја у московској Олимпијској арени.

У оквиру финалне вечери "Беовизије", додељено је више музичких награда.

Јелена Томашевић проглашена је за певачицу године, а награда јој је припала и за албум године "Panta rei".

Награда "Душко Трифуновић" за најбољи текст припала је Љиљани Јоргованић за текст песме "Panta rei" са истоименог албума.

За дебитанта године проглашена је група "Етар", најбољи сценски наступ на "Беовизији" имала је група "Позитиван хаос", док је награда за најбољу композицију припала Ани Николић и њеној композицији "Били смо најлепши".

У ревијалном делу финала публику је поздравила прошлогодишња победница "Беовизије" Јелена Томашевић, која је са песмом "Оро" заузела 6. место на "Еуросонгу 2008".

Беовизијска публика је, премијерно, имала част да чује песму "Time to pray" коју су извели Јелена Томашевић, представница Јерменије са прошлогодишњег "Еуросонга" Сирушо и Боаз који је представљао Израел.

Текст за ту песму написао је израелски председник Шимон Перес, а композитор је Боаз.

Композицију, уз Боаза, потписује и чувени Томер Биран који тренутно ради филмску музику за Стивена Спилберга.

Водитељка програма била је Јована Јанковић, а публику су кроз најпознатије ТВ серије Радио телевизије Србије водили глумачки пар Срђан Тимаров и Милена Васић.

У форми мини-мјузикла водитељски пар, као и у вечери полуфинала, забављао је публику у неуобичајеном руху фестивалске организације.

На финалној вечери фестивала "Беовизија" наступили су: 

1. Oscar и "Beauty Queens" feat Ђорђе Марјановић

2. Данијел и Милица

3. Соња Бакић

4. Сашка Јанковић

5. Душан Зрнић

6. Марко Кон и Милан Николић

7. "ОТ Бенд"

8. Андреј Илић

9. "Етар"

10. "Позитиван хаос"

11. Ивана Селаков

Накнадном провером утврђено је да су се, на основу збира гласова жирија и СМС гласова, у финале „Беовизије" пласирале и Ана Николић и Ивана Селаков, саопштила је Супервизорска комисија РТС-а. 

Извођачима Ани Николић и Ивани Селаков понуђено је да наступе у финалу после откривања грешке Организациног одбора. Ивана Селаков је прихватила и наступила вечерас, а Ана Николић, није.

Техничком грешком насталом коришћењем резултата СМС гласова на петоминутном пресеку уместо коначном десетоминутном обрачуну, супервизија РТС-а утврдила је да су извођачи Ана Николић и Ивана Селаков оштећени, образложено је у саопштењу Супервизорске комисије РТС-а.

Полуфинално вече

У првом делу "Беовизије", у полуфиналној вечери, гледаоцима су се представили углавном млади извођачи, са брзим песмама чија се музичка профилисаност кретала од "тврдог" рокенрола, преко етно звука до правих симфонија на сцени.

После сваке композиције сценографија се мењала, па је сваки извођач имао прилику да се прикаже у другачијој визуелној атмосфери.

У ревијалном делу полуфинала "Беовизије" додељене су награде најбољим извођачима у претходној години.

Певач године је Жељко Самарџић, награду за спот године добила је Ана Станић за песму "Више ниси мој", а звезда године је Наташа Беквалац.

Публика је имала прилику да чује и песме победника фестивала земаља у региону.

Број коментара 101

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се