Одбројавање - данас почиње Беовизија!

Двадесет такмичара у суботу започиње, а у недељу наставља, бору за најбољег извођача на Беовизији, чиме ће изборити и право и част да у име Србије наступи на сцени московске Олимпијске арене.

Узбуђење љубитеља такмичења "Песма Евровизије" расте, јер је се време до почетка  полуфиналног и финалног дела фестивала "Беовизија", након кога ће бити познат српски представник на избору за "Песму Евровизије", сада већ мери сатима. 

Интересовање за дводневно такмичење је огромно, што показује и податак да је захтеве за акредитацију упутило више од 300 представника медија из земље и региона, у намери да уживо прате и публици пренесу слику, звук и атмосферу са фестивала.

У духу припрема, у последњој недељи пред "Беовизију", Радио Београд 202 је, сваког дана, емитовао специјалну емисију у којој је угостити учеснике и поклањао карте слушаоцима који су се укључивали у програм.

И на програму Радио Београда 1, у  у термину од 11 до 12 часова представљена су по четири учесника сваког дана. Радио Београд, као и до сада, директно преносити финале "Беовизије" на фреквенцијама 95,3 и 88,5 фм.

"Јутарњи програм" је свакога дана, као госта, има по једног извођача, а видео материјал је емитован у вечерњем термину пре Дневника 3.

Као што је већ најављено, тема овогодишње "Беовизије" су домаће серије, а програм ће водити Јована Јанковић, уз глумачки пар кога чине Срђан Тимаров и Милена Васић.

Од 43 земље учеснице, до сада је представнике одабрало 36 земаља, а преосталих девет ће то учинити у наредним седмицама.

Припреме у Москви увелико су у току. На нашем сајту ексклузивно је објављена фотографија бине за 54. такмичење "Песма Евровизије", у чији дизајн и израду је Русија уложила 35 милиона евра.

Остаје, наравно, и даље питање: Ко ће од наших 20 такмичара имати част да стане на сцену московске Олимпијске арене?

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара