Србија на „Дечјој песми Евровизије”

Део „Дечје песме Евровизије“ наша земља постала је 2006. године, када је ово такмичење одржано у Букурешту. Поред Белорусије, Србија је била једина која је пре „Песме Евровизије“ учествовала на „Дечјој песми Еворовизије”.

Изузев трогодишње паузе од 2010. до 2014. године, на овом такмичењу учествовали смо 12 пута, а наш први представник била је група „Неустрашиви учитељи страних језика“ са песмом Учимо стране језике.

Најбољи пласман Србије на „Дечјој песми Евровизије“ било је треће место, и то два пута – први пут 2007. године, представљала нас је Невена Божовић са песмом Пиши ми, док је други пут, године 2010, представник Србије била Соња Шкорић која је певала песму Чаробна ноћ.

Невена Божовић, након „Дечје песме Евровизије“, два пута се нашла на евровизијској сцени, представљајући нашу земљу на „Песми Евровизије“ са групом „Моје три“ 2013. и наступајући као солисткиња 2019. године, са ауторском песмом Круна.

Представници Србије на овом престижном такмичењу, протеклих година били су Емилија Ђонин са песмом Свет у мојим очима, Лена Стаменковић која је певала Ленину песму, Дуња Јеличић и песма У ла ла ла, дует Ирина Бродић и Јана Пауновић певале су Цео свет је наш, Бојана Радовановић приказала је Свет, Дарија Врачевић позвала је на очување планете са песмом Подигни глас и Петар Аничић, који нас је прошле године представљао у Пољској, са романтичном песмом Откуцај.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара