Читај ми!

Србија међу 19 учесника „Дечје песме Евровизије 2021“

Европска радиодифузна унија објавила је да ће се на овогодишњој „Дечјој песми Евровизије“ такмичити представници 19 земаља. Такмичење најбољих младих певача Европе одржаће се у Паризу 19. децембра.

На „Дечјој песми Евровизије“ у Паризу наћи ће се представници Албаније, Азербејџана, Бугарске, Грузије, Ирске, Италије, Јерменије, Казахстана, Малте, Пољске, Португалије, Русије, Северне Македоније, Србије, Украјине, Холандије, Шпаније и домаћина Француске.

Извршни супервизор такмичења Мартин Естердал не може да сакрије одушевљење поводом повратка такмичења.

„Радујемо се томе што ћемо угостити младе таленте из различитих делова Европе у једном магичном догађају са бројним изненађењима“, казао је Естердал.

Такмичење ће организовати Француска телевизија (France Televisions), а шефица француске делегације Александра Ред-Амијел је рекла да је француском јавном сервису част што ће организовати „Дечји Евросонг“.

Прва „Дечја песма Евровизије“ организована је 2003. године у Амстердаму, а победу је однела Хрватска. Прошле године је у Пољској победила представница Француске. Због тога ће се овогодишње надметање младих певача одржати у Паризу 19. децембра.

У току је конкурс за одабир представника Србије на предстојећој „Дечјој песми Евровизије“. Рок за слање композиција је 20. септембар, а услове и правила конкурса можете погледати на нашем сајту

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије