Читај ми!

Лорин фаворит за тријумф на Евросонгу, а још није изабрана ни за представника Шведске

Шведски Мелодифестивален је у пуном јеку – вечерас се одржава четврто квалификационо вече, а чини се да се у медијима говори само о једној такмичарки. Евровизијска победница Лорин четврти пут учествује на шведском избору за представника на Евросонгу и главни је фаворит и пре вечерашњег наступа.

Упркос томе што је већ познато шесторо финалиста шведског Мелодифестивалена, нико од њих није фаворит за победу. Иако још није наступила, највеће шансе за тријумф дају се евровизијској победници Лорин која ће вечерас извести песму Tattoo.

Позната певачица је била међу главним фаворитима још откако је објављен списак такмичара, а огромне шансе за победу јој се дају од четвртка, када су новинари имали прилике да погледају пробу у дворани у Малмеу у којој се одржава четврто квалификационо вече фестивала.

Пошто су и страни новинари имали прилике да погледају наступ, Шведска је, и пре избора представника, постала главни фаворит за победу на „Песми Евровизије“, пошто сматрају да ће Лорин победити у шведском финалу.

У Шведској, земљи која је на „Евросонгу“ победила шест пута, узбуђење у јавности је велико. Издају се новински специјали о Мелодифестивалену на 100 страна, а медији праве и специјалне онлајн емисије посвећене такмичењу.

Швеђанима није неуобичајено да на „Песму Евровизије“ пошаљу претходне победнике. Тако је Карола Хегквист, која је победила у Риму 1991, поново наступала за Шведску 2006, а Шарлот Перели, победница из 1999, опет се такмичила у Београду 2008. године.

Финале Мелодифестивалена одржава се у Стокхолму 11. марта, када ће бити познато може ли Лорин до другог евровизијског наступа у Ливерпулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво