Читај ми!

Оливера Ковачевић поднела 12 тужби због кампање коју против ње води Александар Вуксановић  

Поводом неоснованих и злонамерних оптужби које долазе од Александра Вуксановића, у вези са организацијом и гласањем на фестивалу "Песма за Евровизију ’22", главна и одговорна уредница Забавног програма Радио-телевизије Србије (РТС) Оливера Ковачевић, због повреде угледа и части, поднела је у својству грађанина Првом основном суду и Вишем суду у Београду дванаест (12) појединачних тужби против Вуксановића и са њим пословно повезаних субјеката, који су синхронизовано пласирали и дистрибуирали неистините информације о наводним нерегуларностима које су пратиле фестивал.

Пажљивом анализом јавних наступа, Александра Вуксановића и његовог пи-ар тима, издвојене су све оптужбе које су таквог интензитета да нужно захтевају судску заштиту, а како се некажњено у јавности не би понављале и бацале сенку сумње на регуларност овогодишњег, и сваког будућег, такмичења.

Логичан корак је да се ова кампања коначно из јавног простора измести у институције надлежне за утврђивање чињеница, па је у том смислу број појединачно поднетих тужби сразмеран интензитету фабрикованих неистина на рачун тужиље, али и озбиљности оптужби иза којих стоји Вуксановић.
 
Ово је једини начин да Оливера Ковачевић заштити не само свој углед, већ и углед својих сарадника из тима РТС-а, стручног жирија и публике која гласа, а пре свега да сачува интегритет свих извођача, који талентом, трудом и енергијом дају аутентични печат овом престижном фестивалу.

У том смислу ово је уједно, правни и институционални одговор на све неистините наводе садржане у кривичној пријави коју је, на бази инсинуација, поднео тужилаштву Александар Вуксановић, против људи који су учествовали у организацији "Песма за Евровизију ’22". Зато је у тужбама истакнут и посебан захтев Ковачевићеве да свака пресуда буде јавно објављена у штампаном или електронском медију, како би се санирале штетне последице непримерене кампање.
 
Посебно је симптоматично то што су злонамерни покушаји урушавања организације "Песма за Евровизију ’22", кроз таблоидну кампању пи-ар тима Александра Вуксановића против Оливере Ковачевић, кренули још крајем прошле године и то у време када се није ни знало који извођачи ће се такмичити, да би кулминација уследила након финалне вечери фестивала када су саопштени резултати гласања и победник.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво