Читај ми!

#PZE22

Познати финалисти Песме за Евровизију ’22

У добром расположењу и пријатељској атмосфери представило се још 18 учесника „Песме за Евровизију ’22“. Захваљујући гласовима стручног жирија и гласовима публике у финале су се пласирали Тијана Дапчевић, Оркестар Александра Софронијевића, Зое Кида, Зејна Муркић, Гифт, Gramophonedzie, Сара Јо, Наива и CHEGI & Браћа Блуз бенд.

Друго полуфинално вече „Песме за Евровизију ’22“ отворио је Ђорђе Давид одличном интерпретацијом победничке песме Zitti E Buoni, групе Манескин, која је после три деценије „Евросонг“ довела поново у Италију.

Своје песме је представило још 18 такмичара, а када су сабрани гласови стручног жирија и гласови публике, у финале су се пласирали:

– Тијана Дапчевић – Љуби, љуби довека (у финалу наступа под редним бројем 5)

– Оркестар Александра Софронијевића – Анђеле мој (2)

– Зое Кида – Бејби (4)

– Зејна Муркић – Нема те ()

– Гифт – Хаос (3)

– Gramophonedzie – Почињем да лудим (7)

– Сара Јо – Мушкарчина (11)

– Наива – Скидам (1)

– CHEGI & Браћа Блуз бенд – Девојко са пламеном у очима  (15).

Док су се бројали гласови, публика је имала прилику да се подсети учешћа представника бивше Југославије на „Евросонгу“. А затим су Ивана Петерс, Младен Лукић, Даница Крстић, Бојана Стаменов подсетили на неке од песама из тог периода.

Ивана Петерс је отпевала песму Здравка Чолића Гори ватра, са којом је 1973. године учествовао на „Песми Евровизије“ у Луксембургу. Младен Лукић је отпевао песму Лејла коју је Сеад Мемић Вајта певао у Даблину 1981. године.

На песму Нових фосила Ја сам за плес, која је освојила четврто место на „Песми Евровизије“ 1987. године у Бриселу, подсетила нас је Бојана Стаменов. Даница Крстић је отпевала песму Бразил коју је Беби Дол певала у Риму 1991. године.

На крају су сви помогли Данијелу Поповићу да отпева своју легендарну песму Џули која је освојила четврто место на „Песми Евровизије“ у Минхену 1983. године и била велики хит не само у бившој Југославији већ у целој Европи.

Финално вече, када ће бити одабран представник Србије у Торину, одржава се сутра у истом термину, од 21 час, уз директан пренос на програмима РТС 1 и РТС Свет, на мултимедијалној платформи РТС Планета, Интернет порталу РТС-а, Јутјубу и Радио Београду 1.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара