"Калдрма" пред београдском књижевном публиком

У свечаној сали Удружења књижевника Србије, у уторак 21. маја у 19 часова, почиње књижевно вече посвећено новој књизи новела, писца и прфесора из Будимпеште, Драгана Јаковљевића.

О новој књизи новела под називом "Калдрма" говориће књижевници и новинари Александар Чотрић, Добрила Боројевић и домаћин вечери, Видак Масловарић.

Драган Јаковљевић, књижевник, новинар и професор универзитета, рођен је у Kрагујевцу, а већ скоро три деценије живи и ствара у Будимпешти. Докторирао је културолошко-комуниколошке и филозофске науке.

Написао је петнаестак књига различитих жанрова, од којих су неке преведене на мађарски и енглески језик. Јаковљевић је аутор више десетина научних радова из области књижевности, културе и медија, објављених у међународним, српским и мађарским стручним часописима.

Члан је Удружења књижевника Србије, Друштва књижевника Војводине и Удружења новинара Србије. Јаковљевић је добитник низа значајних књижевних и друштвених признања.

Његова новија књижевна издања читаоцима су доступна у градским и универзитетским библиотекама у Србији и културним установама у Мађарској.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије