Гујон: Упркос притисцима на Србију, дијаспора јединствена уз своју матицу

Европска смотра српског фолклора дијаспоре, највећа манифестација нашег расејања, која окупља 2.500 играча из 40 културно-уметничких друштава из Европе, биће одржана у београдској МТС Дворани 18. и 19. маја, под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изјавио је да у околностима када се намеће резолуција о геноциду у Сребреници није лако бити Србин у дијаспори и да Србија жели да поручи свом народу да нема чега да се стиди.

Гујон је указао да је, у тренутку када покушавају да наметну жиг колективне кривице српском народу, Србима у дијаспори најтеже јер је тамо пропаганда најјача и она је већ део образовног система у неким земљама, а постоји опасност да жигосање српског народа буде у школском систему свуда, саопштила је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

"Желимо да пошаљемо поруку да су Срби окупљени око матице и да на покушај стигматизације одговарају лепотом традиционалне игре, која је културно добро Унеска, културе и осмесима деце", истакао је Гујон.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије