Дружење са Тићмијем

Ученици који наставу на српском језику похађају у Цириху имали су прилику да се сретну и упознају са младим писцем за децу, Стефаном Тићмијем. Дружење је организовано у суботу, 16. марта, у читаоници библиотеке Песталоци Хардау.

Велики број заинтересованих посетилаца укључио је љубитеље књижевности, од најмлађих до најстаријих. Представљајући своје књиге, Стефан Тићми је нашао начин да се свакој генерацији обрати, да их заинтересује и увуче у свет своје литературе.

Кратким видеом који је приказан на почетку дружења представио се публици и на лирски начин описао своје детињство, одрастање и начин на који се они огледају у његовој књижевности. Уследила су два кратка и забавна филма која су настала паралелно са Тићмијевом књигом „У'ватиле ме лутке“.

Уз веома забавно ангажовање најмлађих у публици, Тићми је представио радњу свој најпознатијег романа „Ја сам Акико“. На интерактивни начин, ђаци су упознали и одиграли сцену из романа. Након тога, посетиоци су сазнали шта се крије иза необичног наслова „Капут од маховине“, а уз помоћ једног несвакидашњег лутка, могли су и да замисле муке које море главног јунака овог романа.

Нешто старијим посетиоцима нарочито је било интересантно представљање новог романа Стефана Тићмија, „Гугуто мемето“. Присећајући се својих успомена из детињства, писац је наговестио теме ове бајке и заинтригирао публику.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво