Давид Јаковљевић нови председник Савеза Срба Француске

У Паризу је одржана изборна седница Савеза Срба Француске, кровне организације Срба у овој држави.

Давид Јаковљевић, од прошле године актуелни потпредседник Савеза Срба Француске и председник Удружења Деца Јасеновца изабран је за председника Савеза, на скупштини одржаној 16. марта 2024. године.

Потпредседник Савеза је Тања Милосављевић, секретар је Никола Тодоровић (који је и водио ову изборну скупштину), Александар Пантелић је заменик секретара, Сања Петровић је благајник и Никола Гргић је заменик благајника и особа задужена за комуникацију. Досадашњи председник Ђуро Ћетковић биће задужен за односе са Црквом, а Петар Гојковић за капиталне културне пројекте. Посебни одбори биће оформљени у наступајућем периоду и уз џентлменски договор да Јаковљевић током наредних годину дана реши нагомилане проблеме, након чега ће се одржати нова скупштина.

Нови председник Савеза за РТС каже да за размирице више нема места јер их очекује јако велики посао.

"Сви смо ми пролази, Србија је вечна. Морали смо разговарати о свему јуче, тако је било, идемо даље, имамо велике изазове, Олимпијске игре...позваћу све снаге Савеза Срба Француске, све чланове, све таленте, из свих удружења целе Француске да најбоље прикажемо Савез и нашу српску заједницу француским институцијама, а и нашим институцијама које ћемо допунски помоћи за то време", рекао је Јаковљевић.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво