Милићевић у Александровцу о камповима за младе из дијаспоре

Министар без портфеља задужен са координацију са дијаспором Србије Ђорђе Милићевић изјавио је данас да је план да ове године најмање 10.000 деце из дијаспоре посети летње кампове у Србији.

Прошле године, када су и осмишљени, одржана су 22 летња кампа у којима је боравило 5.000 младих, рекао је Милићевић приликом посете Александровцу, где је с председницом те општине Јеленом Пауновић разговарао о организацији тематских летњих кампова за децу из дијаспоре.

Милићевић је истакао да се протекле године из дијаспоре у Србију вратило 21.000 грађана, што је, како је оценио, довољан показатељ да је Србија данас јака и стабилна, саопштио је његов кабинет.

Жеља државног руководства је да се што више наших људи трајно врати у матицу. Управо у том циљу осмишљен је и пројекат летњих кампова по унутрашњости Србије који је усмерен ка трећој и четвртој генерацији наших исељеника, рекао је Милићевић.

Милићевић је најавио и организовање инвестиционих конференција у дијаспори усмерених ка локалним самоуправама.

"Наша дијаспора располаже финансијским и људским капиталом и постоји велика жеља да своје послове прошире послове у Србији. Ми ћемо организовати инвестиционе конференције тако што ћемо окупити успешне привреднике, а наше општине ће представити своје потенцијале како би их заинтригирали да улажу у Србију", казао је министар Милићевић.

 

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво