Канадске фото илузије, 4. део: Сафари у срцу Онтарија

На први поглед може вам се учинити да сте у Боцвани, Танзанији или Кенији, али ово је ипак „African Lion Safari“ у Хамилтону (Канада). Само на трен имаћете илузију – да сте на сафарију у неком дивљем и лепом афричку пределу...

На први поглед може вам се учинити да сте у Боцвани, Танзанији или Кенији, али ово је ипак "African Lion Safari“ у Хамилтону. Овај Сафари је своје „капије“ отворио давне 1969, очаравајући бројне посетиоце у периоду од преко пола века.

Иако га од Африке дели велика удаљеност, ова специфична атракција доста успешно дочарава афрички пејзаж, нарочито Канађанима са плићим џепом који ретко када путују, а притом их (можда) краси бујна машта.

Сафари у Хамилтону је дом преко хиљаду различитих врста животиња. Оне су подељене по регионима из којих потичу: Африка, Азија, Северна Америка…

Парк се простире на око 300 хектара површине и отвореног је концепта, што посетиоцима пружа могућност да из својих аутомобила завире у сваки кутак, и да дивље животиње посматрају у свом скоро природном станишту, као и да им се приближе више него икад.

Ту су: лавови, мајмуни, жирафе, бизони, јелени, лопатари…

Парк је отворен за посетиоце само 6 месеци годишње – од маја до октобра, а када наступи дуга и хладна канадска зима, животиње које су из тропских подручја бивају смештене у затворене просторе са грејањем.

Само на трен „African Lion Safari“ створиће вам илузију – да сте на сафарију у неком дивљем и лепом афричку пределу, где ловокрадице убијају чак и жирафе. Према подацима фондације Дивљег света Африке у последњих 30-так година око 40 одсто популације белих жирафа је нестало. Лов на ове животиње због меса и коже, нажалост се наставља...

Фотографије и текст: Лазар Петровић, дипломирао фотографију на Seneca College у Торонту, члан Независног удружења новинара Србије (НУНС) од 2023.

 

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво