30 година од оснивања Лајфлајна у Великој Британији

Хуманитарна организација Лајфлајн Уједињено Краљевство, чији је покровитељ принцеза Катарина, организовала је још један успешан добротворни гала бал.

Догађај је одржан 1. марта у хотелу „Клериџиз" у Лондону, са циљем да се помогне дечијим болницама у Србији, настављајући тако дугогодишњу посвећену подршку нашој земљи, али и обележавајући 30. годишњицу од оснивања Лајфлајна у Великој Британији.

Престолонаследник Александар је поздравио све присутне и изразио им захвалност што не заборављају потребе народа наше земље, и што подржавају животну мисију и посвећеност његове супруге принцезе Катарине, да пружи помоћ свима којима је потребна, без обзира на расу, старост, етничку припадност или веру. Престолонаследник Александар је такође истакао да је посебно срећан што се ова велика годишњица Лајфлајна слави у хотелу „Клериџиз", месту где је у апартману 212 он рођен 17. јула 1945. године.

Хуманитарном догађају присуствовали су и представници амбасаде Србије у Лондону, Оливера Станић, председница Интернационалног Ротари клуба Београд, заједно са осталим уваженим гостима, пријатељима и добротворима Лајфлајна, који су још једном пружили велику подршку и показали вољу и спремност да помогну онима којима је помоћ потребна.

Гости су били одушевљени величанственим наступом Стефана Ђоковића, српског виртуозног пијанисте. На бини је наступао награђивани мађионичар Марвин Берглас, председник „Магичног круга", а Ендру Иборн је водио програм. Добротворну аукцију уживо водио је Феликс Хејл из Сотебија, а међу многим специјалним наградама, на аукцији су се надметали и за хаљину коју је обезбедио Стефан Ђоковић, као и за гостујућу улогу у следећем наставку популарне филмске франшизе „Јужни ветар".

„На овом дивном догађају прослављамо тридесету годишњицу Хуманитарне организације Лајфлајн у Уједињеном Краљевству. Веома сам поносна на целокупни вредан и пожртвовани рад и сва достигнућа, која су била могућа захваљујући преданости, посвећености и несебичној подршци свих дивних људи који су подржали нашу мисију доброчинства. Данас се осећам подједнако почаствовано као и пре три деценије када сам постала покровитељ ове хуманитарне организације.

Сви дивни симпатизери, донатори, добротвори и пријатељи Лајфлајна Лондон спасили су, дотакли и променили многе животе и донели много добра народу Србије, не обазирући се на вероисповест и етничко порекло оних којима помажемо. То је заиста било дивно путовање, али дуг пут је још пред нама, јер још увек има много људи којима је потребна наша помоћ и подршка.

Радећи заједно, уједињени у остваривању заједничке мисије, наставићемо са нашим напорима да направимо разлику у животима људи наше отаџбине. Љубав дивних људи Србије и Републике Српске је створила нераскидиву везу између свих нас, а ја ћу и даље чинити све што могу да им пружим помоћ и сигурност", изјавила је овом приликом принцеза Катарина.

„Док посматрамо последњих 30 година шта је Лајфлајн постигао, схватамо колико је ова мисија ујединила људе широм света и њихове напоре да помогну Србији. Желео бих да искористим ову прилику да се захвалим Њиховим Краљевским Височанствима што су помогли у уједињавању међународне заједнице ван Србије", истакао је г. Лазар Вуковић, председник Лајфлајна Лондон.

Овом приликом уручена је специјална награда за 30 година покровитељства принцези Катарини, док су Роберту Валентајну и Патриши Фишер уручена признања за 30 година предане службе.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво