Филм "48 сати и један минут" 21. марта у Београду

Српско-амерички филм "48 сати и један минут" редитељке Сање Рајачић, познатије по сценском имену Sonia Alexe биће приказан 21. марта у МТС дворани, најавио је Мегаком филм.

"Филм је посвећен девојчици Тијани Јурић (1999-2014) чије је трагично страдање пре тачно десет година оставило дубоки ожиљак у нашем народу и јавности", наведено је у саопштењу.

Мегаком филм је нагласио да филм, у коме играју Наташа Нинковић, Радивоје Раша Буквић, Вања Ејдус, Марина Ћосић и Клара Хрвановић "има за циљ да уметност искористи као средство како би се подигла свест о несталој и отетој деци".

"У "48 сати и 1 минут" улогу тумачи и Марко Живић (1972-2021), док легенда српске сцене Небојша Глоговац (1969-2018) нажалост није доживео да оствари своју планирану ролу у овом филму", саопштио је дистрибутер.

Филм прати Александру која се враћа у своју отаџбину, две деценије након рата, али породична идила бива уништена отмицом њене петогодишње Лене, навео је Мегаком филм.

"Изјава дежурног полицајца да се деца обично појаве до јутра, као оправдање за непокретање истраге док не прође 48 сати нагони Алекс да се сама упути на улице Београда, у лавиринт страха и непознатог", пише у саопштењу.

Како је најављено, филм након београдске премијере одмах иде у биоскопе у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и широм Србије.

Редитељка и глумица Сања Рајачић која живи и ради у САД гостовала је у нашој емисији "Магазин Србија на вези", а можете је погледати овде.

субота, 20. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво