Никола Радановић представља Србију на Светском фестивалу младих у Русији

Руска Федерација ће бити домаћин чувеног Светског фестивала младих од 29. фебруара до 7. марта у граду Сочију, на обали Црног мора, када ће се представити више од 25 000 младих лидера из чак 180 земаља.

Припреме за овај фестивал су трајале дуго, а организатори су се потрудили да приреде веома садржајан и занимљив програм, који ће обухватити говоре, преговоре, изложбе, културне активности, сусрете успешних, спортска такмичења, заједничке вежбе, туристичке туре, позоришне представе, интервјуе, солистичке концерте светских уметника, те академска и едукативна предавања.

Овогодишњи учесник и представник Републике Србије, Никола Радановић, иначе менаџер у медијима, сарадник у култури и главни и одговорни уредник издавачке куће „Обележја+“ у Београду, истиче да је његово гостовање и гостовање српске делегације од огромног значаја за неговање братских односа Русије и Србије, али и прилика да гостујући представници других земаља буду упознати са српском историјом, културом и традицијом, јер интеракција ове врсте и размена искустава дакако обећава снажно узајамно подржавање и јединство међу младима.

„Путовање у земљу богате историје и културе, а поводом представљања Србије али и сопственог рада у светском одабраном друштву, у мени заиста буди огромно узбуђење, радост и полетност, жељу да што аутентичније и блискије прибижим дух државе из које долазим. Захваљујем Амбасади Руске Федерације и Руском центру за науку и културу у Београду на позиву и указаном поверењу. Исто тако захваљујем господину Алекси Гајићу и госпођици Ђини Весић као и осталим члановима нашег Комитета на посвећености. Заиста се радујем умрежавању са лидерима из целог света, као и сусрету са многобројним руским медијашима, културним радницима, политичарима. Сигуран сам да организатори настоје да свету прикажу праву и традиционалну суштину Русије, којом многи нису упознати, али само тренутно", изјавио је Радановић и наставио:

„Циљ фестивала свакако јесте да окупи нас младе, те допринесе стварању нове мреже која може напредовати и после фестивала, а која ће задржати јединствену прилику да уједини Европљане са представницима Аргентине, Боливије, Бразила, Колумбије, Мексика, Перуа, Марока, Туниса, Боцване, Шри Ланке, Индонезије, Индије, Бангладеша, Аустралије, Кине и многих других земаља.“

Никола Радановић активно учествује у пројектима који обухватају различите области као што су медији, међународна сарадња, култура, наука, образовање, добротворне акције, спорт и јавни живот. Он верује да су организатори спремни да створе јединство и несвакидашње искуство за све младе људе из целог света. Предстојећи сусрети са представницима земаља, одлична су прилика за изградњу нове мреже пријатељских и пословних контаката, која ће бити значајна и плодоносна много касније.

Он је додао да после гостовања у Сочију, своју експедицију наставља и у другим градовима Русије, када ће још једном осетити све чари ове царске и рекло би се, златне земље.

Никола Радановић је добитник бројних престижних националних и интернационалних признања за остварене резултате у области културе и новинарства. Неколико пута је представљао Србију у Немачкој и Русији, а крајем 2022. године, одлуком Културно-просветне заједнице Србије, Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства културе и информисања, уручена му је „Златна значка“ за дугогодишњи допринос развијању културних делатности, за несебичан, предан, дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе у Србији и дијаспори.

понедељак, 22. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво