Mилићевић: Подршка Владе Србима у Албанији

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић примио је 20. фебруара представнике Удружења Срба „Јединство“ из Албаније.

Представник Удружења Пиро Насе који живи у граду Ђирокастро, где је истакнути новинар и публициста, упознао је министра са положајем Срба у Албанији. Насе је посебно истакао угроженост српског језика и културе у Албанији, истакавши да наши сународници у овој земљи немају ниједан медиј на матерњем језику, нити могу да преко кабловских оператера прате медије из Србије.

Он је министру представио пројекат новог медија на српском језику иза ког стоји Удружење „Јединство“ и позвао га да у најскорије време посети Србе на југу Албаније које окупља ово удружење.

Министар Милићевић захвалио је на позиву и обећао помоћ Владе Србије свим пројектима Срба у Албанији који су усмерени на очување националне културе, традиције и матерњег језика.

Састанку у кабинету министра Милићевића присутвовали су и Савина Насе из Удружења „Јединство“, као и др Иван Бошњак, државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

петак, 12. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво