Принцеза Катарина одликована Орденом Карађорђеве звезде

Поводом Дана државности, Сретења, Њ.Е. Председник Србије г. Александар Вучић уручио је данас Њ.К.В. Принцези Катарини Орден Карађорђеве звезде првог степена, којим је одликовао Њено Краљевско Височанство за заслуге у области хуманитарног рада и велики допринос нашем народу и нашој земљи, током више од 30 година њене преданости да пружи помоћ онима којима је потребна. Заједно са Њеним Краљевским Височанством на церемонији био је њен супруг, Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Свечана додела награда одржана је данас у Председништву Србије у присуству бројних представника Владе, дипломатског кора и других високих гостију. Свим лауреатима уручена су припадајућа одликовања која су добили од председника Србије за достигнућа у одговарајућим областима деловања.

„Заиста је велика част добити ово високо признање и веома сам захвална председнику Вучићу јер је препознао мој труд. Морам да кажем да ово није признање само за мој рад, већ и за огромне напоре и подршку свих оних дивних људи који су током много година подржавали моју жељу да пружим помоћ свима онима којима је она потребна. Без њихове подршке, било би немогуће донети срећу у срца и осмехе на лица свих људи чији су животи дирнути и промењени на боље, управо великодушношћу и несебичном помоћи свих вас који ми помажете и дајете снагу.

Оно што такође морам да кажем је да све то не би било могуће без велике подршке мог драгог супруга, Престолонаследника Александра, чија ме љубав према свом народу и својој земљи инспирисала и пружила ми прилику да дам допринос животима људи Србије и Републике Српске. Истински сам заволела ове дивне људе, Србија је постала и моја отаџбина. А они су отворених срца прихватили моју подршку и заузврат ми дали своју љубав и поштовање, кроз могућност да учиним нешто позитивно у њиховим животима.

Када се осврнем у прошлост и у ових више од 30 година хуманитарног рада, увек се са великом радошћу сетим својих родитеља, који су били велики хуманитарци и који су ме у мојим раним годинама на свом сопственом примеру научили да је права радост живота - радост давања. И то је нешто што желим да сви ми научимо и нашу децу, колику радост свакоме доноси помагање другима. Имамо одговорност према нашој деци, да им дамо добре смернице и прави пример у раном узрасту“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина овом приликом.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар је истакао: „Веома сам поносан на моју драгу супругу због овог значајног признања њеној посвећености на пружању подршке нашем народу. Ово је одликовање које је на стогодишњицу Првог српског устанка установио мој прадеда, краљ Петар I, те је веома симболично да га Принцеза добија данас, на 220. годишњицу од почетка те борбе за коначну слободу нашег народа. Како је овај орден важан део српске традиције и како сам имао задовољство да његову краљевску варијанту додељујем угледним и заслужним појединцима и институцијама, могу рећи да је бити носилац овог признања велика част, али и велика одговорност, јер оно подразумева и наставак рада и залагања који су и довели до тога да се одликовање заслужи.”

„Веома сам захвална свим преданим људима из хуманитарних организација Лајфлајн у Чикагу, Њујорку, Торонту, Лондону и Атини, који свих ових деценија толико много доприносе нашем заједничком циљу пружања помоћи онима којима је она потребна. Такође, ништа не би било могуће без подршке Срба у дијаспори, који, иако живе далеко од своје отаџбине, нису заборавили нашу земљу, али и свих наших драгих страних пријатеља, који су препознали потребе народа Србије и великодушно помогли. Овај орден је награда свих вас, ваш рад се данас препознаје и њему се одаје признање.

Одликовање орденом Карађорђеве звезде је изузетна част за мене и права инспирација да наставим са мојом мисијом, јер нема већег постигнућа од сазнања да сте учинили нечији живот бољим“, закључила је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

понедељак, 15. април 2024.
30° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво