Читај ми!

КСД "Бамби" из Беча гала концертом обележава 50 година постојања

КСД "Бамби" из Беча одржаће, 3. децембра у сали Das Muth, гала концерт поводом обележавања 50 година рада и постојања.

У оквиру програма наступиће пионирски, омладински, извођачки анбсамбл, Бамби +, али и стара генерација играча који су, посебно за овај концерт, поново стали у коло.

Пионири ће изводити "Игре из Владичиног Хана", извођачки ансамбл - "Игре из Црне Траве", а биће изведене и "Игре из косовског Поморавља" и део" Кумановског поља". Осим тога, публика ће моћи да ужива и у сценској фигури - Carmina Burana, као и наступу пласачице Биљане Новаковић.

"Пријемом у Градској кући (Rathaus), 2. децембра за одабране званице и дан касније, 3.децембра, гала концертом захвалићемо се и обележити пола века постојања и рада нашег друштва. Тај пут од 50 година до успеха и угледа које КСД "Бамби" данас има, није био ни мало лак, било је тешких и лепих тренутака, успона и падова, али смо, упркос томе, опстали и израсли у једно велико и врло успешно друштво. "Бамби" је данас једна велика породица којом се поносимо и зато позивам све да дођу на наш гала концерт, да заједно прославимо наш рођенадан, и увере се у квалитет који смо изградили за ових 50 година", каже Александар Станковић, председник КСД "Бамби" из Беча.

 О КСД "Бамби"

Културно-спортско друштво „Бамби" је основано 1973. године са циљем развоја и очувања културне и фолклорне баштине Срба у Аустрији и ове године обележава 50 година постојања. Друштво окупља више од 600 чланова груписаних у неколико секција као што су: фолклорна, фудбалска, риболовачка и музичка.

Најмасовнија је фолклорна секција, подељена у шест узрасних категорија, од најмлађег до ветеранског састава. Културно-спортско друштво „Бамби" је добитник и бројних признања и победник на многобројним фестивалима широм Европе, као и радо виђен гост на приредбама других културно-уметничких друштава како у Аустрији тако и у иностранству.

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво