Читај ми!

Први састанак Пословног савета за дијаспору

У Привредној комори Србије, 27. септембра, биће одржан први састанак Пословног савета за дијаспору.

Учесницима скупа обратиће се Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију, Привредна комора Србије, Ђорђе Милићевић, министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором, Ричард Коли, директор Канцеларије за сарадњу, Амбасада Швајцарске, Бојана Балон, вршилац дужности заменика сталног представника UNDP у Републици Србији.

Пословни савет за дијаспору у нареднe четири године биће програмско и оперативно тело које ће се бавити реализацијом конкретних циљева у различитим темама, од система подршке за инвестирање дијаспоре у сарадњи са партнерима у Србији преузетог са пројекта Link UP! Serbia 2, преко зелене агенде у приватном сектору до подршке организацији пословних конференција са дијаспором.

Чланови Пословног савета за дијаспору биће представници институција Републике Србије, локалних самоуправа са великом дијаспором или оних које су заинтересоване за сарадњу са дијаспором, затим професори и технички факултети из Србије, и дијаспора у различитим програмима и секторима изабраним према циљевима нове Стратегије за Пословни савет за дијаспору за период 2023 - 2027.

Привредна комора Србије (ПКС) развила је Стратегију за Пословни савет за дијаспору за период 2023 - 2027. године под покровитељством UNDP и  финансираног од стране Швајцарске развојне сарадње (SDC).

Десет предузетника биће представљени и подржани у развоју својих пословања и пројеката у различитим регионима у Србији, како би омогућили фирмама у Србији да кроз сарадњу постану конкурентније за интернационализацију.

недеља, 10. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу