Читај ми!

Министар Милићевић и у Словенији на обележавању државног празника

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором Ђорђе Милићевић данас је у Цељу, на позив Савеза Срба Словеније, присуствовао обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

"Као специјални изасланик председника Републике Александра Вучића претходних дана овај празник обележио сам са нашом браћом и сестрама у Беранама и у Франкфурту на Мајни. Данас сам овде са вама и истичем да је овај празник посебан, јер се широм света окупљамо како бисмо прославили вредности које нас повезују и чувамо сећање на историјске догађаје који су обликовали нашу судбину. Ово је дан када славимо све оно што нас чини Србима, без обзира на то где живели. Наша национална застава, која поносно лебди изнад нас, симболизује нашу историју, културу и идентитет. Она нас подсећа на све оне који су се жртвовали за нашу слободу и независност, на све оне који су чували српске вредности и традицију кроз векове", истакао је министар Милићевић.

"Будите поносни на своје корене, на своју културу и језик, и преносите те вредности на млађе генерације. Само заједно, као јединствена српска заједница, можемо градити бољу будућност за све нас, како овде у Словенији тако и свуда где Срби живе", поручио је министар у обраћању окупљеним члановима српске заједнице у Словенији. Прославу у Цељу организовало је Српско културно хуманитарно друштво „Десанка Максимовић“, а посебну радост донели су наступи најмлађих фолклораша.

Министар се претходно састао са Матијом Ковачем, жупаном општине Цеље у Словенији. Од 50.000 грађана Цеља чак 5.000 су Срби. Министар се захвалио жупану на свему што локална власт чини за наше сународнике, а разговарали су и о будућим заједничким активностима, посебно када је у питању привредна и културна сарадња Цеља са градовима у Србији.

 

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара