Читај ми!

Лопта са Мундобаскета – право на донаторско вече у Нови Сад

Након успешно организованих донаторских вечери у Требињу, Бијељини, Београду и Чачку, Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је 12. септембра у клубу „Ресет" пето донаторско вече у овој години.

Циљ вечери био је прикупљање 30.000 евра донација за помоћ Народној кухињи на Косову и Метохији за опремање производног погона у Новом Брду.

Захваљујући донацијама пре и током донаторске вечери прикупљено је више од 33.950 евра чиме је надмашен циљ донаторске вечери. Очекује се одређени број уплата и након донаторске вечери па ће коначан износ бити објављен на сајту Организације у наредним данима.

Донаторско вече је отворено филмом у којем су приказани остварени резултати Хуманитарне организације Срби за Србе у претходних 18 година, након чега се гостима обратио председник Организације, господин Игор Рашула.

Након тога, гости су имали прилику да чују песника, књижевника и академика Матију Бећковића који је истакао да где год је по свету ишао, пришао му је неко из организације Срби за Србе, као и да за све ове године није чуо једну лошу реч о Организацији.

Пре почетка хуманитарне аукције гости су уживали у несвакидашњој модној ревији Инфинити, уметнице Дејане Милосављевић, која је инспирацију за креације пронашла у животу и делима нашег највећег српског научника Николе Тесле.

На хуманитарној аукцији лицитиране су лопта са потписима свих играча кошаркашке репрезентације Србије са Светског првенства у кошарци 2023. године коју је у понедељак директно из Маниле донео херој нације Алекса Аврамовић, сабрана дела Матије Бећковића са посебном персонализованом посветом као и препис странице Мирослављевог јеванђеља најбољег српског калиграфа Душана Мишића. На аукцији прикупљено је укупно 11.725 евра.

За забавни део вечери побринули су се музички ансамбл „Фенечки бисери", који су својим песмама загрејали срца свих присутних, Шебек и „Мој бенд", чија музика је склоп различитих жанрова: џеза и фанка, модерног звука, али и народних елемената, што их у потпуности издваја од осталих бендова и певачица Тања Савић која је својим вокалним способностима и енергијом ово вече учинила незаборавним.

Догађају су присуствовали и кошаркаш Дарко Миличић са супругом Зораном Миличић, фудбалер Мирко Иванић, успешни привредници, бројни донатори и пријатељи Организације.

недеља, 14. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару