Читај ми!

Одржан филмски фестивал у Бечу

Трећи фестивал домаћег филма – Адриа филм фест одржан је у Бечу од 7. до 10. септембра у биоскопима Urania Kino и Cineplexx Millennium City.

Публика је имала прилику да премијерно погледа неке од наших најнаграђиванијих филмова, те и репризе најгледанијих филмова у протекле две године.

Фест је отворен премијером пројекције филма „Што се боре мисли моје" у 20 часова у биоскопу Ураниа. Радња филма се базира на историјским чињеницама и сведочи о последњим данима живота и трагичном чину убиства кнеза Михаила Обреновића.

Фестивал је отворио амбасадор Републике Србије у Бечу, господин Небојша Родић. По завршетку филма, публика је имала прилику да види госте премијере, ауторску и глумачку екипу. Изавши на сцену свечано су се публици поклонили режисер Милорад Милинковић, главна глумица Јана Ивановић и продуцент Мирослав Могоровић.

Један од филмова који се истакао, како својим квалитетом тако и посетом публике јесте филм „Овуда ће проћи пут" редитељке Нине Огњановић који је приказан у суботу, трећег дана фестивала. Радња филма смештена је у изоловано, заборављено село близу кога је планирано да се ускоро направи аутопут. Поред аутопута, у живот становника села немир уноси и непознат човек, странац који долази да упозна село. Мештани, пуни неповерења и страха према било којој врсти промене почињу да сумњају у његове намере.

Трећи Адриа Филмски фесивал затворио је филм „Хероји радничке класе". Гост пројекције био је режисер филма Милош Пушић. Главну улогу у филму игра глумица Јасна Ђуричић, док је филм био приказан у оквиру престижног програма „Панорама“ Берлинског филмског фестивала.

субота, 09. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу