Читај ми!

Срби из Сент Луиса окупљају се почетком августа

Српска православна црква Свете Тројице у америчком граду Сент Луису, заказала је свој годишњи фестивал за 5. и 6. август 2023. године.

Сент Луис се налази око шест сати вожње од Чикага, а црква је на адреси 1910 Serbian Drive, St. Louis, Missouri. Очекује се викенд испуњен играњем кола, укусном храном и културним активностима којима се прославља српско наслеђе.

Ово ће можда бити и изненађење, али Црква Свете Тројице у Сент Луису организује Српски фестивал још од 1987. године. Почело је са жељом да се представи вера и култура широј заједници града који је раширених руку пружио добродошлицу Србима још пре 100 година.

Српски фестивал у Сент Луису се увек одржава прве суботе и недеље у августу. Време фестивала је од 11 пре подне до девет увече у суботу, по локалном времену, и у недељу од 11 пре подне до шест увече. 

Недељна литургија почиње по локалном времену у 10 ујутро недељом, и сви су добродошли. Службе су већином на енглеском језику, али су поједини делови на традиционалном старословенском. Сви су увек добродошли на литургију и ручак који се редовно служи после тога. 

За фестивал ће бити припремљена јела из српске кухиње, а све праве волонтери из српске заједнице, односно Црквеношколске општине. Са фолклорним играма наступиће и деца и одрасли, а предвиђено је и представљање српске културе и историје.  

Организатори позивају госте речима - Дођите и будите Срби!

Црква је основана још 1909. године а веће групе имиграната су стизале у више наврата, поред осталог 1949. и 1999. године. 

четвртак, 13. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије