Читај ми!

Одржан Бамбијев 8. Интернационални фудбалски турнир у Бечу

У организацији КСД "Бамби" Беч, на стадиону СВ Динамо Хелфорт у Бечу, одржан је 8. Интернационални фудбалски турнир.

Турнир је окупио љубитеље рекреативног фудбала подељене у две групе – јуниори и ветерани. Учешће је узело 24 екипа из Аустрије, Италије, Словеније и Србије. За најбоље тимове биле су припремљене и вредне новчане награде.

Победник у јуниорској категорији био је клуб Adut grill Austrija, друго место заузео је Fc Internacional Kikers Austrija, а треће Вук Караџић Трст. У ветеранској групи, прво место освојила је екипа Kafe City, други су били чланови тима Ex-yu, оба из Аустрије, а на трећем месту је клуб Nk Proteus Slovenija.

"У нашем Бамбију се, поред фолклора, бавимо и спортом у свим узрастима. Познати смо по нашем Интернационалном фудбалском турниру, који се ове године одржао 8. пут, и који сваке године окупља све више и више екипа из целе Европе. Активно радимо на томе да он постане један велики међународни турнир. Ове године низом активности обележавамо 50 година постојања нашег клуба тако да свака манифестација, односно овај, као и зимски фудбалски турнир, имају посебан значај за све нас. Честитам победницима и захваљујем се свим тимовима који су учествовали, као и члановима и пријатељима Бамбија за ангажман у организацији турнира", каже Александар Станковић, председник КСД "Бамби" из Беча.

 О КСД "Бамби"

Културно - спортско друштво „Бамби" је основано 1973. године са циљем развоја и очувања културне и фолклорне баштине Срба у Аустрији и ове године обележава 50 година постојања. Друштво окупља више од 600 чланова груписаних у неколико секција као што су: фолклорна, фудбалска, риболовачка и музичка.

Најмасовнија је фолклорна секција, подељена у шест узрасних категорија, од најмлађег до ветеранског састава. Културно-спортско друштво „Бамби" је добитник и бројних признања и победник на многобројним фестивалима широм Европе, као и радо виђен гост на приредбама других културно-уметничких друштава како у Аустрији тако и у иностранству.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво