Читај ми!

Милићевић: Солидарност и јединство српског народа кључни за очување идентитета

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором Ђорђе Милићевић посетио је данас Град Источно Сарајево где се састао са градоначелником Љубишом Ћосићем, саопштио је Кабинет министра.

"Ова посета је од изузетне важности, јер нама из Србије омогућава да директно чујемо глас наших сународника у овом делу Републике Српске, али и Федерације БиХ, и да заједно радимо на очувању и јачању њихових веза са матицом. Овај сусрет је показао да су солидарност и јединство српског народа кључни за очување нашег идентитета и интереса широм региона", изјавио је Милићевић.

Како се наводи, Милићевић је одржао састанак и са представницима удружења која окупљају Србе у Федерацији БиХ, као и са представницима већег броја невладиних организација из Источног Сарајева, са Пала, Сокоца и Илиџе.

"Наши сународници широм Босне и Херцеговине и целог региона су драгоцени део српског народа, који својим радом, знањем и искуством доприосе развоју и просперитету земаља у којима живе. Наша одговорност, као Владе Србије, јесте да им пружимо подршку, да им олакшамо процес очувања свог идентитета, језика и културе", навео је Милићевић.

Министар је најавио одржавање Видовданског сабора дијаспоре у Београду 1. и 2. јула, на коме ће учешће узети више од 250 делегата из целог света.

Поред тога, Милићевић је најавио и организовање летњих кампове за младе из дијаспоре и региона током јула и августа у више од 20 градова широм Србије.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво