Раденко Мићић - промоција у циришком Волкхаусу

Недавно је читалачка публика у Цириху имала прилику да упозна младог књижевника Раденка Мићића. Своје прво дело које се састоји од мудрих мисли руских класика, представљено је у градској кући града Цириха - Волкхаусу, а организатор вечери је био Радио Круг.

Књига објашњава колико је важно у данашњем тренутку сачувати прошлост да би смо градили будућност. Мићић је чувајући ризницу културног блага подсетио све нас на животне важности литературе, али и заинтересовао оне који тек сада откривају драж писане речи класика.

Посетиоци из многих градова Швајцарске дошли су на овај догађај, а због великог интересовања Раденко је и сутрадан у Цириху у Волксхаусу имао дружење са циришком публиком где се тражила књига више.

 О аутору

Раденко Мићић је рођен у Ужицу 5. јула1995. године где је завршио основну школу и гимназију. У Београд се сели 2014. године, када уписује Факултет политичких наука, политиколошки смер. Две године касније покреће пројекат „Руски писци“, у сврху промоције културног добра и уметничког стваралаштва. Остварује сарадњу са најеминентнијим домаћим позоришним установама, издавачким кућама, филмским продукцијама, фестивалима културе, као и са признатим уметницима. Путем пројекта „Руски писци“ публици је даровано преко 2000 књижевних дела, 1200 позоришних карата и улазница за премијере домаћих кинематографских остварења.

На лето 2022. године основао је Мастер издаваштво, као прво приватно издаваштво на територији Златибора. Након две године рада на књизи Мудре мисли руских класика, своје дело представио је публици на овогодишњем сајму књига у Београду у форми самосталног излагача. Свој примерак књиге набавиле су и угледне јавне личности попут Новака Ђоковића, Ивана Босиљчића, Виктора Савића, Андрије Милошевића и многих других.

 О књизи "Мудре мисли руских класика"

Књига “Мудре мисли руских класика” настала је као резултат вишегодишњег ишчитавања и извлачења мисли из најпризнатијих дела руске књижевности. Књига се састоји од 20 тематских целина: Човек, живот, љубав, срећа, туга, осећања, добро и зло, слобода и правда, истина, Бог и вера, идеја и идеал, таленат и дар, лепота, пријатељство, свет, успех, ум, време, разне теме, Свет о руским књижевницима. Наведене целине броје преко четири стотине мисли које потичу из, близу, педесет књижевних дела. Такође, на крају књиге читаоца очекује пет узбудљивих прича о животу руских писаца: Достојевски пред стрељачким водом, Пушкинов последњи двобој, Максим Горки у Краљевини Југославији, Лав Толстој и бег у сиромаштво, Тајна Мајсторовог тестамента.

Књига је намењена онима који би желели да се подсете и врате на оне кључне поуке из класика руске књижевности, али и за оне који су своје читалачко путовање тек отпочели. Испод сваке мисли налази се наведен извор и аутор дела. У књизи “Мудре мисли руских класика” налазе се цитати Достојевског, Толстоја, Гогоља, Тургењева, Чехова, Пушкина, Јесењина, Берђајева, Љермонтова, Ломоносова, Буњина, Булгакова, Набокова, Пастернака, Солжењицина, Мајаковског, Замјатина, Бакуњина, Гончарова и многих других књижевних великана који су живели и стварали у Русији.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи